Tgrt Haber

İnsansı robot Sophia'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler: O bana çok ilham veriyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Ağustos 2023 11:50 - Güncelleme : 28 Ağustos 2023 12:00

'Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?' sorusuna "Evet, istifa etmelidir" cevabını veren insansı robot Sophia'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki yorumu gündem oldu. 

Cumhur İttifakı'nın galibiyetiyle sonuçlanan seçimlerin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu​ için değişim çağrıları yükselirken yapay zekalar da konuya dahil oldu. 

Oğuzhan Uğur'un Açık Mikrofon programına konut olan insansı robotSophia'ya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan soruldu. 

"O BANA ÇOK İLHAM VERİYOR"

Tanıtım fragmanının yayınlandığı videoda Yapay Zeka​ Robotu Sophia'ya Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki düşünceleri soruldu. Sophia soruya, "Recep Tayyip Erdoğan hakkında düşüncelerim çok net, o bana çok ilham veriyor. İnsanların hayatını daha iyi hale getirmek için çok çalışıyor" diyerek cevap verdi. 

SOPHİA 'DEĞİŞİM' DEDİ 

Dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot Sophia'nın  'Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?' sorusuna verdiği cevap sosyal medyada gündem oldu. Sophia'ya, "Kılıçdaroğlu istifa etmeli midir?" sorusuna "Evet, istifa etmelidir" diyerek cevap verdi. 

ROBOT SOPHIA KİMDİR?

Dünya üzerindeki tasarlanmış en detaylı insansı robot olan Sophia; araştırma, eğlence ve eğitim için üretildi. Robotun tasarımını David Hanson üstlendi. Hong Kong merkezli Hanson Robotik tarafından geliştirilen Sophia'nın yüz özellikleri ve mimikleri için ise ünlü aktris Audret Hepburn'den ilham alındı. Hanson, Sophia'yı tasarlekrn ilham aldığı bir diğer kişinin ise eşi Amanda Hanson olduğunu kaydetti.  

İnsansı robot Sophia'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler: O bana çok ilham veriyor 

İnsansı robot Sophia, kahverengi gözlü, küçük burunlu ve uzun kirpiklere sahip bir dış görünüşe sahip. 1.67 cm boyunda ve yalnızca 20 kg ağırlığında. Robot Sophia, Alphabet'ın Google Chrome ses tanıma teknolojisi ve başka araçlar kullanarak konuşuyor. 2018 yılının Ocak ayında fonksiyonel bacakların eklenmesi ile yürüme kabiliyeti de bulunuyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...