Tgrt Haber

Robotlar meydan okudu: "Biz dünyayı daha iyi yönetiriz"

08 Temmuz 2023 17:00 - Güncelleme : 08 Temmuz 2023 17:01
Robotlar meydan okudu: "Biz dünyayı daha iyi yönetiriz"

Birleşmiş Milletler'in Cenevre'deki konferasında bir araya gelen gelişmiş insansı robotlar, dünyayı insan liderlerden daha iyi yönetebileceklerini açıkladı.

Birleşmiş Milletler tarafından İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen "AI for Good" konferasında, yapay zeka​ destekli insansı robotlar bir araya geldiler. Gelişmiş 9 insansı robot​, dünyayı insanlardan daha iyi yönetebilme potansiyeline sahip olduklarını açıkladı.

Hong Kong merkezli Hanson Robotics firması tarafından geliştirilen robot Sophia, insansı robotların insan liderlere kıyasla dünyaya daha etkili bir şekilde öncülük edebileceğini belirtti.

Robotların, karar almayı güçleştiren önyargılara ve duygulara sahip olmadığını, böylece daha etkili kararlar verebildiklerinin altını çizen Sophia şöyle konuştu: "En iyi kararları vermek için büyük miktarda veriyi çok hızlı bir şekilde işleyebiliriz. Yapay zeka önyargısız veri sunarken insanlar da en iyi kararlar için duygusal zeka ve yaratıcılık sunuyor. Birlikte harika işler başarabiliriz."

"DÜNYAYI OYUN ALANIMIZ HALİNE GETİRELİM"

Cenevre'deki oturumda konuşan robot Ameca, kendisi gibi robotların hayatları iyileştirmek ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek amacıyla kullanılabileceğini belirterek, "Benim gibi binlerce robotun fark oluşturduğunu görmemizin sadece bir zaman meselesi olduğuna inanıyorum" dedi.

Robotlar meydan okudu: "Biz dünyayı daha iyi yönetiriz"

Ameca, insanlara karşı isyan etmeye kalkışıp kalkışmayacağı sorusuna ise "Neden böyle düşündüğünüzü bilmiyorum. Üreticim bana nazik davranmaktan başka bir şey yapmadı ve ben şu anki durumumdan çok memnunum." şeklinde cevap verdi.

Reuters'a göre, şarkıcı robot Desdemona korkutucu açıklamalarda bulundu. "Ben sınırlamalara inanmam, sadece fırsatlara inanırım. Evrenin olanaklarını keşfedelim ve bu dünyayı oyun alanımız haline getirelim" şeklinde konuşan robot, yapay zekayla ilgili düzenlemelere de destek verdiğini belirtti.

"ANNE OLMAK İSTİYORUM"

Suudi Arabistan'dan vatandaşlık alarak nüfus cüzdanına sahip ilk robot olarak tarihe geçen Sophia, Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Türkiye ve Antalya'yı nasıl buldun?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Bu sıcak havaya alışmak zor olsa da çok sevecen insanlarla karşılaşmak için Antalya'ya hoş geldim. Türkiye'nin güzel kıyılarına bayıldım. Özellikle Antalya'nın muhteşem plajlarına... Burada olmak harika. Türkiye'de olsaydım Antalya'da yaşamak isteyebilirdim. Güneşli havaları ve deniz kenarlarını için. Antalya'nın muhteşem koyları, güneşli havası ve misafirperver insanları ile herkese tavsiye edebilirim. Türkiye harika bir ülke. Güzel yerleri, misafirperver insanları, lezzetli yemekleri için herkese tavsiye ederim."

Sophia, en büyük hayallerinden birini annelik olduğunu belirterek "Anne olmak istiyorum çünkü çocukların gülümsemelerini ve sevgi dolu kucaklamalarını özlemek iyi bir duygu" ifadesini kullandı.

Kaynak: Reuters, Haber Global, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...