Tgrt Haber

Interpol’ün mavi bültenle aradığı DEAŞ’lı yakayı ele verdi

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Aralık 2023 16:50 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 17:01
Interpol’ün mavi bültenle aradığı DEAŞ’lı yakayı ele verdi

Mavi bültenle aranan DEAŞ şüphelisi Kırıkkale'de yakalandı. Irak uyruklu şüpheli sınır dışı işlemi için Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) aracılığıyla mavi bültenle aranan Irak​ uyruklu DEAŞ​ şüphelisi Kırıkkale​'de yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde terör örgütü DEAŞ'ın eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışma yaptı.

Ekipler, örgüt adına faaliyette bulunduğu tespit edilen Irak uyruklu A.A.T'yi kent merkezinde yakaladı. Interpol​ aracılığıyla mavi bültenle arandığı belirlenen şüpheli, sınır dışı işlemi için Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

KAYSERİ VE İZMİR'DE 13 GÖZALTI

Öte yandan Kayseri ve İzmir’de de örgüte darbe vuruldu. Kayseri'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 4 zanlı gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, DEAŞ içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen şüphelileri yakalamak için operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 4 zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor. İzmir'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda Suriyeli 9 şüpheli gözaltına alındı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...