Tgrt Haber

Yine İsveç yine alçak manzara: Polis korumasında Kur'an-ı Kerim yaktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ağustos 2023 17:08 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 17:34
Yine İsveç yine alçak manzara: Polis korumasında Kur'an-ı Kerim yaktı

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılara bir yenisi daha eklendi. Başkent Stockholm'de polis korumasında olan İran asıllı bir kadın, mangalın üstünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi.

NATO​'ya üyelik konusunda Türkiye​ ile anlaşan İsveç​, TBMM'den çıkacak kararı beklerken yine alçak bir saldırıya göz yumdu. Başkent Stockholm'de 47 yaşındaki İran asıllı Bayrami Marjan isimli kadın, Kur'an-ı Kerim​ yaktı.

İSVEÇ POLİSİ SADECE İZLEDİ

Tüm dinlerin yok edilmesi gibi saçma bir düşünceye sahip olan Marjan, Kur'an-ı Kerim'i mangalda ateşe verdi. Bu sırada İsveç polisi önceki saldırılarda olduğu gibi güvenlik önlemi alıp Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını izledi. Bu alçak saldırı kısa sürede yine infiale yol açtı ve sosyal medyada birçok kullancı büyük tepki gösterdi. 

İLK AŞAĞILIK EYLEMİ DAMİNARKALI PALUDAN YAPMIŞTI 

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022'de Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin, Jönköping kentleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü. Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde de Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

BİR DİĞER SALDIRGAN DA IRAK ASILLIYDI

Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika da Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 Temmuz'da İsveç parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...