Tgrt Haber

PKK'ya Irak ve Suriye'nin kuzeyinde ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
24 Eylül 2023 12:02 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 15:31

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Barış Pınarı bölgesinde de saldırı hazırlığı yapan 3 PKK'lı terörist öldürüldü. Böylece bir gün içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi.

Türk askeri yurt içi ve sınır ötesinde bölücü terör örgütü PKK​ ile mücadeleye aralıksız devam ediyor. Son dönemde sözde üst düzey yöneticilerin de etkisiz hale getirildiği operasyonlarla ağır kayıplar veren örgüte bir darbe daha vuruldu.

Irak​'ın kuzeyindek Pençe-Kilit operasyonu bölgesine düzenlenen hava harekatıyla çok sayıda terörist öldürüldü.

'TERÖRİSTLERİN İNLERİNİ BAŞINA YIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit bölgesinde 5 teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini bildirdi. MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütü PKK’ya yönelik Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarımız hız kesmeden devam ediyor. Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde tespit edilen 5 PKK’lı terörist hava harekâtı ile etkisiz hâle getirildi. Teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam edeceğiz"

Açıklamayla birlikte teröristlerin tespit edilmesine ilişkin görüntüye de yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1705868345780670715

SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ TERÖRİSTLER ETKİSİZ

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye​'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığı yapan teröristleri etkisiz hale getirdi. Bakanlıktan operasyona ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Tek amaçları bölgeyi kana bulamak olan PKK/YPG’li teröristlere hak ettikleri gibi müdahale ediyoruz! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 3 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi."

MAĞARADAN CEPHANE ÇIKTI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Hakkari’de 3 ayrı mağarada bölücü terör örgütüne ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini bildirdi.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, Hakkari İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar çerçevesinde Şemdinli kırsalında bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak, silah ve mühimmatın bulunduğu bilgisi alındı.

Bölgede Şehit Jandarma Onbaşı Özgün Özdemir operasyonu düzenlendi. Hakkari’de yakalanan teröristlerin gösterdikleri 3 ayrı mağarada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla mücadele edileceği vurgulandı.

Ele geçirilen mühimmat ve silahlar şöyle:

  • 1 doçka ağır makinalı tüfek ve mühimmat,
  • muhtelif yaşam malzemesi,
  • 81 milimetre havan mühimmat başlığı ve mühimmatı,
  • bixi makinalı tüfek ve çok sayda mühimmatı,
  • kanas keskin nişancı tüfeği ve mühimmatı,
  • kaleşnikof tüfeği ve mühimmatı,
  • RPG-7 anti personel mühimmatı,
  • RPG-7 anti tank mühimmatı,
  • OGE-7 mühimmatı,
  • taarruz tipi el bombası,
  • savunma tipi el bombası.
Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...