Tgrt Haber

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden İsrail mallarına boykot çağrısı: Okullarda ambargo uygulanacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
07 Kasım 2023 15:42 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 17:18

Sosyal medyada İsrail mallarına yönelik boykot çağrısına destek çığ gibi büyüyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kantinciler Esnaf Odası, İsrail menşeli ürünlerine boykot kararı aldı.

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası'nın İsrail markalı ürünlerin satışının yasaklanmasına yönelik talebine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden destek geldi. Dağıtım yerlerine gönderilen genelgede boykot​ kararına uyma çağrısı yapıldı.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni ablukaya alıp 10 bini aşkın Filistinlinin ölümüne neden olan İsrail ordusunun zulmü arttıkça boykot kampanyaları da yayılıyor. Sosyal medyada örgütlenen vatandaşların boykot çağrılarına kamu kurumları da birer birer katılıyor.

İSTANBUL'DA OKULLARA BOYKOT ÇAĞRISI

Son olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Kantinciler Esnaf Odası'nın 'menşei İsrail olan ürünlerin kantinlerde satılmaması' konusundaki talebine ilişkin bir yazıyı 39 ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdi. Yazıda gerekli duyurunun ilçelerdeki tüm resmi kurumlara yapılması ve Öğretmenevleri ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama otellerinin 'gerekli hassasiyeti' göstermesini istendi.

TBMM​ LOKANTASINDA İSRAİL ÜRÜNLERİNE YASAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İsrail mallarını boykot etme kararı aldı. Meclis Başkanlığından yapılan açıklamada, Meclis'in, Gazze'de masum insanları katleden İsrail'in savaş suçlarına açıkça desteğini ilan eden şirketlerin ürün ve mallarının boykot edilmesine yönelik toplumsal duyarlılığa destek verilmesi kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, Meclis Başkanı Kurtulmuş'un talimatıyla, İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım suçuna destek veren şirketlerin ürünlerinin Meclis kampüsü ve tesislerindeki lokanta, kafeterya ve çay ocaklarında satılmayacağı kaydedildi.

İSTANBUL'DAKİ BELEDİYELERDEN BOYKOTA DESTEK

Öte yandan İstanbul'daki AK Partili belediyeler de boykot kampanyasına destek verdi. Gazze'de bir insanlık katliamı yaşandığını ifade eden AK Parti İstanbul Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ejder Batur şöyle konuştu:

"Bir kez daha İstanbul'daki 24 ilçe belediyemizle, belediyelerimizingerek sosyal marketlerinde gerekse tüm iştiraklerinde kullandığı İsrail menşeli ürünleri artık kullanmayacağız, kullandırtmayacağız ve bu ürünleri boykot ediyoruz. Belediyelerimizin bütün iştiraklerinde İsrail menşeli ürünler kullanılmayacak. Vatandaşımızın bir hassasiyetiydi, biz bu hassasiyeti ete kemiğe büründürdük. Diğer belediyelerden de aynı şekilde aynı hassasiyeti bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da bu boykota yine destek olmaya davet ediyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...