Tgrt Haber

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu kararı değerlendirdi: Bu sorun böyle çözülmez

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
28 Ağustos 2024 23:44 - Güncelleme : 29 Ağustos 2024 00:05

İstanbul'un taksi sorununu çözmek için getirilecek değişimleri İstanbul Taksiciler ve Esnaf Odası Eyüp Aksu değerlendirdi. Taksi sayısının artışının sorunu çözmeyeceğini belirten Aksu asıl soruna işaret etti.

İstanbul​ Taksiciler ve Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu TGRT Haber'e yaptığı açıklamalarında taksi​ sorununda getirilecek yeni düzenlemelerin sorunu çözmeyeceğini söyledi. Aksu asıl problemin trafik​ olduğuna dikkat çekti.

"Biz taksi sayısının artışına karşı değiliz" diyen Aksu sözlerini şöyle sürdürdü: Ekrem Bey'in attığı tweet, sayın bakanımızın attığı tweet doğru. Paydaşlarla beraber bir uzlaşı var. Paydaşlardan biri de biziz. Yarın saat 10'da İstanbul'da 2500 tane taksi sayısının artışı gerçekleşecek. Bir konu hariç uzlaşı sağlandı."

"TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMEDEN TAKSİ SORUNU ÇÖZÜLMEZ"

"İstanbul'da taksi sayısını ne kadar artırırsanız artırın bir çözüm değil." diyen Aksu trafiğe dikkat  çekerek sözlerini şöyle devam ettirdi: Trafik sabah ve akşam saatlerinde yüzde 94 artarken biz bir yolcuyu 15 dakikalık bir zaman diliminde yakın mesafeye götürürken şimdi 1,5 saatte götürebiliyorsak taksi sayısının artışıyla bu sorunu çözemezsiniz. Ama hem belediyenin hem bakanlığın böyle bir çözüm önerisi oldu. Biz de dedik ki bunu bir denemiş olalım. Biz biliyoruz ki bu sorun böyle çözülemeyecek. Trafik sorunu çözülmeden çözülmez."

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...