Tgrt Haber

Son dakika | İstanbul'a yeni taksi sistemi! Duraklar ve pek çok uygulama değişiyor

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
28 Ağustos 2024 22:35 - Güncelleme : 29 Ağustos 2024 03:24

Son dakika haberi: İstanbul'a Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi geliyor. UKOME'de oylanması beklenen teklifin Ulaştırma Bakanlığı tarafından da onaylanacağı açıklandı. Taksi renkleri, durakları ve kişi başına düşen taksi sayısı gibi pek çok uygulama da değişikliğe gidilecek. İşte detaylar...

İstanbul​'da taksi​ sorununun bitirilmesi için harekete geçildi. Son gelen habere göre Ulaştırma ve Altyapı BakanıAbdulkadir Uraloğlu​, İstanbul'da Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacaklarını ve Bakanlık olarak destek vereceklerini açıkladı. İBB'nin yarın UKOME toplantısında taksicilikte getirilecek yenilikler oylanacak.

Uraloğlu, "İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacağız" dedi. Yeni taksi sistemine 2500 araçla başlanacağı notunu düştü.

TAKSİCİLER ODASI BAŞKANI EYÜP AKSU'DAN TGRT HABER'E AÇIKLAMA

İstanbul Taksiciler ve Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu TGRT Haber'e açıklamalarda bulundu. "Biz taksi sayısının artışına karşı değiliz" diyen Aksu sözlerini şöyle sürdürdü: Ekrem Beyin attığı tweet, sayın bakanımızın attığı tweet doğru. Paydaşlarla beraber bir uzlaşı var. Paydaşlardan biri de biziz. Yarın saat 10'da İstanbul'da 2500 tane taksi sayısının artışı gerçekleşecek. Bir konu hariç uzlaşı sağlanıldı."

"TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMEDEN TAKSİ SORUNU ÇÖZÜLMEZ"

"İstanbul'da taksi sayısını ne kadar artırırsanız artırın bir çözüm değil." diyen Aksu trafiğe dikkat  çekerek sözlerini şöyle devam ettirdi: Trafik sabah ve akşam saatlerinde yüzde 94 artarken biz bir yolcuyu 15 dakikalık bir zaman diliminde yakın mesafeye götürürken şimdi 1,5 saatte götürebiliyorsak taksi sayısının artışıyla bu sorunu çözemezsiniz. Ama hem belediyenin hem bakanlığın böyle bir çözüm önerisi oldu. Biz de dedik ki bunu bir denemiş olalım. Biz biliyoruz ki bu sorun böyle çözülemeyecek. Trafik sorunu çözülmeden çözülmez."

Son dakika | İstanbul'a yeni taksi sistemi! Duraklar ve pek çok uygulama değişiyor - 1. Resim

TAKSİLERDE HANGİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILACAK?

Teklifin kulislerde konuşulan detayları şöyle:

-500 kişiye bir taksi düşecek

-Taksiler sadece elektronik ulaşım ve yönetim lisansı almış uygulamalarda çalışabilecek

-Entegre taksi durakları belirlenecek, yoldan yolcu alınmayacak 

-Aykırı renklerdeki taksiler tepe lambası kullanamayacak.

İSTANBUL AK PARTİ İL BAŞKANI'NDAN DESTEK

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bakan Uraloğlu'nun açıklaması sonrası sosyal medyadan memnuniyetini dile getirdi. Kabaktepe şunları söyledi:

"AK Parti İstanbul olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’mız tarafından İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım ve taksi sorunlarının çözümü adına atılan her adımın yanındayız. Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ne dair verilen onay ve UKOME Toplantısı’nda 2500 araçla başlatılacak yeni sistemle ilgili alınacak kararları memnuniyetle karşılıyoruz. AK Parti olarak, İstanbul’un ulaşım ve taksi sorununu çözmek adına atılacak her türlü adımda İstanbulluların yanında olmaya devam edeceğiz. İstanbul için, İstanbulluların refahı ve konforu için var gücümüzle çalışacağız."

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...