Tgrt Haber

İstanbul'da 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım devri bitti mi? İBB'den açıklama geldi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Ağustos 2023 13:10 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 13:27
İstanbul'da 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım devri bitti mi? İBB'den açıklama geldi 

Bazı şehirlerde toplu taşıma derneklerinin yaptıkları açıklamalar sonrası gündeme gelen "65 yaş üstüne toplu ulaşım ücretli olacak" iddiasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. 

Uzun süredir gündemi meşgul eden "65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli olacak" iddiları hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi​'nden resmi açıklama yapıldı. İBB, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliğinin açıklamasının İstanbul'u etkilemeyeceğini bildirdi. 

İddialarla ilgili yapılan açıklamada, 65 yaş üstündekilerin kentte özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmaya devam edeceği açıklandı. 

"3 YIL ÖNCE YAPILAN ANLAŞMA SAYESİNDE..." 

Kuralın İstanbul'u etkilemediği ifade edilen açıklamada, "İBB'nin 3 yıl önce hayata geçirdiği Özel Toplu Taşımacılık İşletim Sistemi (OTİS) sayesinde, İstanbul'da hizmet veren özel halk otobüslerine toplam 1,6 milyar lira destek verildi. 65 yaş üstü​ İstanbullular, özel halk otobüslerinden de ücretsiz yararlanmaya devam edecek" denildi. 

Açıklamada aynı zamanda, OTİS sayesinde, 65 yaş ve üstü İstanbulluların ücretsiz ulaşımı nedeniyle oluşan mali kayıpların belediye tarafından karşılandığı kaydedildi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ferhat 25 Ağustos 2023 07:45

Bir tane de emekliler için madde var mı? İyi güzel de hep çalışanlar için bu maddeler için çaba harcadınız yarın bunlarda emekli olacak

Sonraki Haber Yükleniyor...