Tgrt Haber

İstanbul'da Gazze'ye yardım için ses verildi: Refah kapısı açılsın

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Şubat 2024 23:50 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 23:56

İstanbul'da Mısır Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını talep etti. Eyleme katılan sanatçı Murat Kekilli de acil yardım çağrısı yaptı.

İstanbul'da Refah Sınır Kapısı​'nın açılması talebiyle eylem​ düzenlendi. Eylemcilerin pankartlarında "Refah Kapısı'nı Açın Gazze​'yi Yaşatın", "Filistin'e Özgürlük", "Refah'ı Açın İnsanlık Yaşasın" gibi sloganlar yer aldı.

“BU YARDIM​ EN KISA SÜREDE ULAŞTIRILMALI”

Eylemde konuşan Kekilli, şunları söyledi:

"Gazze'de yaşanan insani dramı görmezden gelmek mümkün değil. Acilen Refah Sınır Kapısı'nın açılması ve oradaki insanlara yardım ulaştırılması gerekiyor. Gazze'deki insanlar insani yardıma muhtaç ve bu yardımın en kısa sürede ulaştırılması gerekiyor."

Kekilli, Refah Sınır Kapısı'nın açılmasının sadece insani bir gereklilik olmadığını, aynı zamanda barışa da katkıda bulunacağını vurguladı.

İstanbul'da Gazze'ye yardım için ses verildi: Refah kapısı açılsın - 1. Resim

“NEFES ALDIĞIMIZ MÜDDETÇE BURADAYIZ”

Eyleme katılan Muhammed Fatih ise, "Burada toplanmamızdaki maksat tamamen Refah Kapısı'nda bekletilen on binlerce yardım tırının hiçbir koşul ve şart gözetilmeksizin doğrudan Gazze'nin içerisine özellikle de Kuzey Gazze bölgesine ulaştırılması noktasında ulusal ve uluslararası alanda bütün dünyada böyle bir kamuoyu oluşturma niyetindeyiz. Mısırlı yetkililerden bu konuda bir adım atmasını bekliyoruz. Kapı açılana kadar Allah nasip ettiği müddetçe, nefes aldığımız müddetçe buradayız. Her gün akşam burada toplanacağız" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından grup, hep bir ağızdan "Yıkılasın İsrail" adlı şarkıyı söyleyerek slogan attı.

Eyleme katılan diğer kişiler de Gazze'deki insani dramın sona erdirilmesi için Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını talep etti. Eylemciler, Mısır'dan Refah Sınır Kapısı'nı acilen açmasını ve Gazze'ye insani yardımların ulaştırılmasına izin vermesini istedi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...