Tgrt Haber

İstanbul'da gemi karaya oturdu! Kaptan 'kırılmak üzereyiz' diyerek yardım çağrısında bulundu

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Kasım 2023 01:53 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 08:08

Zeytinburnu açıklarında demirleyen "Kadriye Ana" isimli yakıt gemisi, fırtına ve dalgaların etkisiyle sürüklenerek karaya oturdu. İçerisinde 11 mürettebatın bulunduğu gemi, ekiplerin çalışmaları sonucu geleneksel varagele yöntemiyle kurtarıldı.

Meteoroloji'nin uyarısı sonrası Marmara Bölgesi'nde şiddetli fırtına​ etkisini gösterdi. İstanbul​'da da olumsuz hava şartları nedeniyle deniz trafiği bu durumdan etkilendi.

Zeytinburnu açıklarında Ahırkapı demirleme sahasında demirleyen "Kadriye Ana" isimli tanker​, şiddetli lodos nedeniyle karaya oturdu.

Tankerin kaptanı, kurtarma ekiplerine telsizle acil yardım çağrısında bulundu. Çağrı üzerine kurtarma ekipleri hemen harekete geçti.

'KIRILMAK ÜZEREYİZ'

Kaptanının kısa süre sonra, "Kırılmak üzereyiz, kayalıklara oturduk, kayalıklara çıkacağız, acil yardım, acil yardım istiyorum" telsiz mesajı duyuldu.

İstanbul'da gemi karaya oturdu! Kaptan 'kırılmak üzereyiz' diyerek yardım çağrısında bulundu

MÜRETTABAT KURTARILMAYI BEKLİYOR

Gemide bulunan mürettabatı kurtarmak için sahile kurtarma ekipleri yönlendirildi.

TANKER 80 METRE UZUNLUĞUNDA

Kadriye Ana tankeri, yaklaşık 80 metre uzunluğunda ve 11 metre genişliğinde, petro kimya gemisi olarak kayıtlı.

Tankerin dolu olup olmadığı henüz bilinmiyor.


11 KİŞİLİK MÜRETTEBAT VARAGELE YÖNTEMİYLE KURTARILDI

Zeytinburnu açıklarında demirleyen "Kadriye Ana" isimli yakıt gemisi, fırtına ve dalgaların etkisiyle sürüklenerek karaya oturdu. İçerisinde 11 mürettebatın bulunduğu gemi, ekiplerin çalışmaları sonucu geleneksel varagele yöntemiyle kurtarıldı.

Ekiplerin kurduğu düzenekle kurtarılan mürettebattan ölü ve yaralının olmadığı öğrenildi.

Kıyı emniyeti Genel Müdürlüğü fırtına nedeniyle denizden iki römorkör ve nene hatun acil müdahale gemisini her türlü ihtimale karşı hazır bekletirken karada ise insan talisiye aracıyla oluşturulan geleneksel varagele yöntemi aracılığıyla mürettebat kurtardı.

Geminin bin 637 groston ağırlığında, 79 metre uzunlukta, 11,5 metre genişliğinde olduğu ve yük olarak 600 ton dizel yakıtın bulunduğu öğrenildi.

"GEMİYİ KURTARMA ÇALIŞMALARI İÇİN UYGUN HAVA KOŞULLARININ OLUŞMASI BEKLENMEKTEDİR"

Yaşanan olay sonrası valilik bünyesinden yapılan paylaşımda 11 mürettebatın kurtarıldığı ve geminin durumunun hava koşulları nezdinde inceleneceği belirtilirken, söz konusu açıklamada, "Sahil Güvenlik Komuta Merkezi’nden alınan bilgiye göre; içinde 600 ton petrol bulunan 79 metre uzunluğundaki Kadriye Ana isimli gemi, gece 01.07’de Zeytinburnu Sahili bölgesinde karaya oturmuştur. Gemide bulunan 11 mürettebat; Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından yürütülen çalışmayla kurtarılırken olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır. Yapılan ilk incelemede olay nedeniyle herhangi bir çevre kirliliği ya da akaryakıt sızıntısının meydana gelmediği tespit edilmiş olup gemiyi kurtarma çalışmaları için uygun hava koşullarının oluşması beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...