Tgrt Haber

İstanbul'da 'man in the middle' operasyonu! Bir çete çökertildi, maç bileti devri yapan fenomen yakalandı

07 Mart 2023 10:26 - Güncelleme : 07 Mart 2023 10:40
İstanbul'da 'man in the middle' operasyonu! Bir çete çökertildi, maç bileti devri yapan fenomen yakalandı

İstanbul'da yurt dışında internet üzerinden alışveriş yapan yabancı şirketlerin ödeme bilgilerini "man in the middle" yöntemiyle değiştirerek dolandırıcılık yaptığı belirlenen çete çökertildi. Eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda cep telefonu ve bilgisayar da ele geçirildi. İstanbul'da diğer bir siber suç operasyonunda ise "maç bileti devri" adı altında sahte paylaşımlar yaptığı ve vatandaşı dolandıran ünlü bir sosyal medya fenomeni de yakalandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ekipleri; şüpheli şahısların e-posta ile ödeme sistemi bulunan şirketlerin bilgilerini, man in the middle yöntemi ile değiştirerek, Avrupa​ ülkelerinde faaliyet gösteren yabancı şirketleri dolandırdığı bilgisini aldı.

Alınan bilgi üzerine harekete geçen Jandarma ekipleri söz konusu şüphelileri takibe aldı. Şüphelilerin yurt dışında faaliyet gösteren şirketlerin ödeme e-postalarında değişiklik yaparak Türkiye'de bulunan çeşitli şahıslara paraların aktarıldığı belirlendi. Bu paraların İstanbul'da bulunan emlak ofislerinde aklanmaya çalışıldığı, şüphelilerce şahıslar ile iletişime geçilmediği sadece yabancı şirketlerin hedef alındığı tespit edildi.

4'Ü TUTUKLANDI 1'İ ADLİ KONTROLLE SERBEST

Ekipler 5 adrese eşzamanlı baskın düzenledi. 5 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda cep telefonu ve bilgisayar ele geçirildi. Şüphelilerden 4'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edilirken, 1 şüpheli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'MAÇ DEVRİ' ADI ALTINDA SAHTE PAYLAŞIM

İstanbul'da düzenlenen diğer bir siber suç​ operasyonuyla; sosyal medya platformları üzerinden "maç biletlerinin devri" adı altında sahte paylaşımlar yaparak, açıktan bilet almak isteyen vatandaşları dolandıran ve sosyal medya fenomeni olduğu tespit edilen E.Ç. isimli şüpheli yakalandı. Şahsın evinde yapılan aramalarda; çok sayıda dijital bulgu ele geçirilirken, kullanılan banka hesaplarına bloke konuldu. Gözaltına alınan E.Ç., ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...