Tgrt Haber

İstanbul'dan korkunç sel manzaraları... Zarar çok büyük

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
06 Eylül 2023 12:00 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 12:34
İstanbul'dan korkunç sel manzaraları... Zarar çok büyük

İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. İlk belirlemelere göre 1754 ev ve iş yeri zarar gördü. Ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Megakent İstanbul​ bir kez daha şiddetli yağışa yenik düştü. Yıllardır bir türlü istenilen kaliteye çekilemeyen şehir altyapısı, metrekareye düşen 125 kilogram yağışla tarumar hale geldi.

Başakşehir​ Başak Mahallesi Mevlana Celalettin Rumi Caddesi’nde Yıldız Yurtseven ile Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Engin Sokak’ta yaşayan Gine uyruklu İraman Kebe hayatını kaybetti. 

İstanbul'dan korkunç sel manzaraları... Zarar çok büyük

TÜM EKİPLER SAHADA

Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı'ndan derlenen haberlere göre, şehrin kuzeyinde yer alan ilçelerde dün saat 21.00 sıralarında etkili olan sağanağın ardından su baskınları meydana geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan son açıklamada, metrekareye 125 kilogram yağışın düştüğü belirtildi. 

Kamu hizmeti veren bazı kuruluşlar selden kısmen etkilendi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 1150, belediyelere ise 2 bin 540 su baskını​ ihbarı yapıldı. 

AFAD, İtfaiye, İSKİ ve belediyelerin kurtarma ekipleri gelen ihbarları karşılamak için aralıksız çalışıyor. Emniyet, Jandarma ve sağlık birimleri de çalışmalara tüm imkanlarıyla destek veriyor.

İstanbul'dan korkunç sel manzaraları... Zarar çok büyük

BİNLERCE EV VE İŞ YERİ SU ALTINDA

İlk belirlemelere göre 1754 ev ve iş yeri su baskınlarından etkilendi. Söz konusu bölgelerde mahsur kalan kimse bulunmuyor. Selden etkilenenlerin barınma ihtiyaçları kamu misafirhaneleri ve tesislerde karşılanacak.

Kızılay ve belediyelerin ilgili birimleri de selden etkilenenlerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Selden kısmen etkilenen Başakşehir Devlet Hastanesi ile Çam ve Sakura Hastanesi'nde sağlık hizmeti sürüyor.

İstanbul'dan korkunç sel manzaraları... Zarar çok büyük

15'ER BİN LİRA YARDIM KARARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Hasar tespit çalışmalarının İstanbul Valiliği koordinasyonunda kaymakamlar tarafından yapıldığını belirten Bakan Yerlikaya, selden etkilenenlere yardım yapılacağını duyurdu:

"İlk etapta sel​ ve su baskınlarından etkilenen ailelerimize hane başına; AFAD’dan 10 bin lira, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 5 bin lira olmak üzere toplam 15 bin lira yardım ödemesi yapılacaktır. Rabbim her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun."

Öte yandan Yerlikaya, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Kırklareli'nde aşırı yağış sonrası oluşan sel felaketiyle ilgili bölgeden son durumu açıkladı. İstanbul'da 31 yaralıdan 8'inin hastanede tedavisinin devam ettiğini söyleyen Bakan Yerlikaya, Kırklareli'nde kaybolan 3 kişiyi ise arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...