Tgrt Haber

İstiklal patlamasında sönen hayatlar... Terör saldırısı 3 aileyi yok etti

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2022 16:15 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 17:31
İstiklal patlamasında sönen hayatlar... Terör saldırısı 3 aileyi yok etti

İstanbul'un İstiklal Caddesi'nde katliam yaşandı... Suriye uyruklu eli kanlı terörist Ahlam Albashir'in bir banka bıraktığı bomba, 6 vatandaşı hayattan kopardı. Terör saldırısında yaşamını yitirenlerden geriye ise yürek burkan hikayeleri kaldı.

İstanbul​'un Beyoğlu​ ilçesindeki İstiklal Caddesi​'nde dün saat 16:20 sıralarında büyük bir patlama​ meydana geldi. Düzenlenen saldırıda 6 vatandaş hayatını kaybetti, 81 kişi ise yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren alçak teröristin Suriye uyruklu  Ahlam Albashir olduğu belirlendi. Eli kanlı terörist akabinde sığındığı evinden paket edilerek emniyete götürülürken saldırıdan geriye ise hayattan koparılan vatandaşlar ve öyküleri kaldı.

3 AİLEDEN 6 KİŞİ 

Düzenlenen hain saldırıda Diriliş Ertuğrul oyuncusu Nurettin Uçar'ın 15 yaşındaki kızı Yağmur Uçar ve öğretmen annesi Arzu Özsoy hayatını kaybetti. Acılı baba Nurettin Uçar, 15 yaşındaki kızının fotoğrafını, "Kabrin nur, mekanın cennet olsun datlu kızım. Taksim'deki hain saldırıda hayatını kaybeden kızım Yağmur, annesi ile birlikte ikinci namazına müteakip Şirinevler Ulu Camii'nde" notuyla paylaştı. 

İstiklal patlamasında sönen hayatlar... Terör saldırısı 3 aileyi yok etti

"İKİSİNİN DE HAYALLERİ VARDI"

Öte yandan Yağmur Uçar için dedesi Mehmet Özsoy, Bakırköy'de yaşadıkları evlerinin önünde taziyeleri kabul etti. Dede Mehmet Özsoy, "Kızım öğretmen olduğu için tatil zamanında gezmek için kızıyla dışarı çıktı. Tatil olduğu zaman sık sık dışarı çıkarlardı, müze gezerlerdi. Kayboldu gitti benim kızım. Ne söyleyebilirim" sözlerini kullandı. Arzu Özsoy'un dayısı İhsan Bülbüloğlu ise, "Kızı Anadolu lisesinde 2. sınıf öğrencisiydi. Hayalleri vardı ikisinin de. Birlikte bir güzellik yaşamak istemişler hava güzel olduğu için. Sonu böyle oldu" diye konuştu.

ECRİN'E YEMEK YEDİRMEK İSTEMİŞTİ...

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda küçük Ecrin Meydan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda çalışan baba Yusuf Meydan da yaşamını yitirenler arasında... Cenazeyi teslim almaya gelen Yusuf Meydan'ın dayısının oğlu İbrahim Ünal, Adana'dan İstanbul'a 3 günlüğüne geldiklerini ve kardeşinin nişanı için geldiklerini söyledi. Ünal, patlamanın olduğu o akşam ise Adana'ya bilet aldıklarını ve geri döneceklerini belirtti.

İstiklal patlamasında sönen hayatlar... Terör saldırısı 3 aileyi yok etti

İbrahim Ünal, İstiklal Caddesi'nde yürürken Baba Yusuf Meydan kızı Ecrin Meydan'a yemek yedirmek için yer aradığını o esnada patlamanın yaşandığını söyledi. O anları anlatan İbrahim Ünal, "Cenaze Adana'da olacak. Zaten uçakla gideceğiz. İstanbul'a kardeşinin nişanı için gelmişlerdi. 3 günlüğüne. Bu terör laneti yüzünden hayatını kaybetti. Vatanımız milletimiz sağ olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Herkesin başı sağ olsun. Adana'ya gideceklerdi. Son günleriydi. Adana'ya dönüş yapacağı saatlerde tesadüfen Ecrin acıkıyor. Yemek yemek için yer arıyorlar. Biletlerini almışlardı" diye konuştu.

HEM ANNESİZ HEM BABASIZ KALDI

Alçak saldırının son mağduru ise 2 yaşındaki Eliz oldu. Küçük bebek hem annesiz hem de babasız kaldı. Patlama sırasında ailecek pazar gezisine çıkan anne Mukaddes Topkara ve baba Adem Topkara çifti hayatını kaybetti.

Baba Adem Topkara'nın 15 Şubat tarihinde Eliz İlay'ın pasta üflerken çektiği fotoğrafını 'Minik prenses 2 yaşında' notuyla paylaştığı kare yürekleri dağladı. Baba Topkara, kızının bir kedi ile oynadığı başka bir kareyi de 'En sevdiğim oyun arkadaşım' notu ile paylaştığı görüldü.

İstiklal patlamasında sönen hayatlar... Terör saldırısı 3 aileyi yok etti

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...