Tgrt Haber

İzmir ve Aydın’da düzensiz göçmen hareketliliği

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Şubat 2024 08:22 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 08:23
İzmir ve Aydın’da düzensiz göçmen hareketliliği

İzmir'in Urla, Dikili ve Çeşme ilçesi açıklarında 92 düzensiz göçmen ile insan kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 1 şüpheli yakalandı, 69 düzensiz göçmen de kurtarıldı. Öte yandan Aydın'da da 52 düzensiz göçmenin kurtarıldığı bildirildi.

Sahil Güvenlik​ Komutanlığı ekipleri, Urla​ açıklarında Sahil Güvenlik gemisi tarafından durdurulan lastik bottaki 3'ü çocuk 14 düzensiz göçmen ile insan kaçakçısı olduğundan şüphelenilen 1 kişi yakalandı.

Dikili​ ilçesi Hayratlı Koyu mevkisinde ise Sahil Güvenlik Kolluk Destek Timi tarafından karada bir grup düzensiz göçmen olduğu tespit edildi. Ekipler tarafından, bölgedeki 10'u çocuk 22 düzensiz göçmen yakalandı. Çeşme​ açıklarında da Sahil Güvenlik botu tarafından durdurulan lastik bottaki 27'si çocuk 56 düzensiz göçmen yakalanarak karaya çıkarıldı.

İzmir ve Aydın’da düzensiz göçmen hareketliliği - 1. Resim

69 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Dikili ilçesi açıklarında düzensiz göçmenlerin olduğu lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu sevk edildi. Ekipler tarafından 20'si çocuk 45 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme açıklarında da lastik botta bir grup düzensiz göçmen bulunduğu yönünde bilgi alan ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 5'i çocuk 24 düzensiz göçmeni, Sahil Güvenlik botu ile kurtardı.

Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

İzmir ve Aydın’da düzensiz göçmen hareketliliği - 2. Resim

AYDIN'DA DA 52 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası ilçesi açıklarında içerisinde düzensiz göçmenlerin olduğu lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (KB-108) tarafından lastik bot içerisindeki 30 düzensiz göçmen (beraberinde 19 çocuk) kurtarıldı. Bir diğer olayda ise Kuşadası ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-311) tarafından Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen lastik bot içerisindeki 22 düzensiz göçmen (beraberinde 19 çocuk) kurtarıldı. Kurtarılan düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...