Tgrt Haber

İzmir'de yerleşim yerlerine yakın alanda büyük yangın: Site tahliye edildi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Haziran 2024 02:36 - Güncelleme : 19 Haziran 2024 10:26

İzmir'in Dikili ilçesinde yazlık siteye yakın otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler nedeniyle sitenin tahliye edildi. Gece saatlerinde başlayan yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Çandarlı Mahallesi'ndeki otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın​ çıktı. Denizköy Mahallesi yakınlarına ulaşan yangın, rüzgarın da etkisiyle zeytinlik alana sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 20 arazöz, 1 su ikmal aracı ve 1 dozer ile çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İzmir'de yerleşim yerlerine yakın alanda büyük yangın: Site tahliye edildi - 1. Resim

Yangın, çevredeki sitelere yaklaştı. Site sakinleri tedbir amacıyla evlerinden çıktı.

Dikili Kaymakamı Ali Edip Budan, AA muhabirine, yangının bir sitenin alt kısmında bulunan otluk alanda çıktığını ve zeytinlik alana sıçradığını söyledi.

İzmir'de yerleşim yerlerine yakın alanda büyük yangın: Site tahliye edildi - 2. Resim

MÜDAHALE GECE BOYUNCA SÜRDÜ 

Budan, yangının rüzgarın etkisiyle genişlediğini belirtti.

Yangına müdahale gece boyunca sürdü. Havanın aydınlanmasıyla 2 uçak ve 2 helikopterle yangın söndürme çalışmalarına destek verildi.

Ekiplerin çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı.

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...