Tgrt Haber

İzmir'deki helikopter kazasından acı haber: Kayıp 3 personelin cansız bedenine ulaşıldı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
18 Eylül 2023 11:07 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 14:03

Son dakika haberi: İzmir'deki orman yangınına müdahale ederken baraja düşen helikopterdeki kayıp mürettebatı arama kurtarma çalışmaları sürerken, bölgeden acı haber geldi. Kayıp 3 personelin cansız bedenine ulaşıldı.

İzmir'in Menderes​ ilçesinde önceki gün çıkan orman yangınına müdahale etmek için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışırken kaza kırıma uğrayan helikopterdeki mürettebatı arama kurtarma çalışmaları sonuçlandı.

Kırgız uyruklu bir pilotun yaralı olarak kurtulduğu kazada kayıp 3 personel için ekipler seferber oldu. Jandarma, emniyet, sahil güvenlik, AFAD ve UMKE ekiplerinin yanı sıra Ankara'dan gelen 10 kişilik Jandarma Sualtı Kurtarma (SAK) timi de helikopterin düştüğü barajda çalışmalara başladı.

3 PERSONELİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Arama kurtarma çalışmalarının ikinci gününde acı haber geldi. Dalgıçlar, su yüzeyinin 12 metre altında tespit edilen helikopter enkazından bir personelin cansız bedenini, su yüzeyine çıkardı. Kıyıya getirilen cenaze, ilk incelemenin ardından otopsi işlemleri için Menderes Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Su altında devam eden çalışmalarda 2 personelin daha cenazesine ulaşıldı.

İzmir'deki helikopter kazasından acı haber: Kayıp 3 personelin cansız bedenine ulaşıldı
Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki Cumhuriyet savcısı da olay yerinde.

ENKAZ SU ALTINDAN BALONLARLA ÇIKARILDI

Cenazeleri ve helikopter enkazını su yüzeyine çıkarmak için süren çalışmalar kapsamında dalgıçlar, enkaza su altında balon bağladı. Su altında şişirilen balonlarla enkazın su yüzeyine çıkması sağlandı.

KAYIP PERSONELİN YAKINLARI BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

Öte yandan helikopterdeki personelin yakınları çalışmaları takip etti. Helikopterde bulunan mürettebattan Mehmet Akif Tutuk'un babası Ahmet Tutuk da olay yerine geldi. Acı haberi alan baba büyük üzüntü yaşadı.

İzmir'deki helikopter kazasından acı haber: Kayıp 3 personelin cansız bedenine ulaşıldı

ENKAZ 12 METRE DERİNLİKTE BALÇIĞA SAPLANMIŞ

Helikopteri ve mürettebatı bulmak için gerçekleştirilen çalışmalarda, helikopterin yaklaşık 12 metre derinlikte balçığa saplandığını tespit edildi. Baraja getirilen kurtarma balonları, su altına indirildi ve helikoptere bağlandı ancak ilk gün sonuç alınamadı. Hava şartları, suyun dibindeki akıntı ve görüş mesafesinin düşmesi üzerine çalışmalara zaman zaman ara verildi.

İzmir'deki helikopter kazasından acı haber: Kayıp 3 personelin cansız bedenine ulaşıldı

YANGIN KONTROL ALTINDA

Diğer taraftan yangın dün gece kısmen, sabah saatlerinde de tamamen kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 16 Eylül'de öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayılan alevlerin sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.

Cumartesi akşamı çıkan yangına gece saatlerinde gece görüş özelliği bulunan 3 helikopter müdahale etmişti. Helikopterlerden biriyle irtibat saat 23.53'te kesilmiş, yapılan araştırma sonucu helikopterin, su aldığı Tahtalı Barajı'na düştüğü belirlenmişti.

4 personelin görev yaptığı helikopterin Kırgızistan​ uyruklu ikinci pilotu kurtarılarak Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Helikopterdeki personel için arama ve kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İbrahim Özçınar18 Eylül 2023 11:16

Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun Ailesi ve Sevenlerine Başsağlığı Dilerim

Sonraki Haber Yükleniyor...