Tgrt Haber

Erdoğan ile Musk arasındaki diyalog sosyal medyaya damga vurdu! Musk'ın oğlu görüşmeye renk kattı...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Eylül 2023 10:50 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 10:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Space X ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk arasında ABD'de gerçekleşen görüşmede renkli anlar meydana geldi. Musk görüşmeye oğlu X ile gelirken, Erdoğan küçük çocuğa top hediye etti. Erdoğan'ın, Musk'a sorduğu sorular ise gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Birleşmiş Milletler​ (BM) Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD​'nin New York​ şehrine geldi. Erdoğan, ilk gününde Türkevi​'nde ikili görüşmelerde bulundu. Görüşmelerden biri de sosyal medyaya damga vuran Space X ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk oldu.

Erdoğan, Musk'ı Türkevi'nde kabul etti. Musk'ın toplantıya oğluyla gelmesi renkli anların yaşanmasına neden oldu. Musk'a kendi yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabının İngilizce versiyonu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki reform talebinin gerekçelerinin anlatıldığı "BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım" kitabını hediye eden Erdoğan, Musk'ın çocuğu X'e ise, futbol topu verdi.

Erdoğan ile Musk arasındaki diyalog sosyal medyaya damga vurdu! Musk'ın oğlu görüşmeye renk kattı...

"OĞLUMA BEN BAKIYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk'a "Eşin nerede?" diye sordu. Musk ise "O şu an San Francisco'da. Biz ayrıyız ve onun için oğluma ben bakıyorum." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorusu, Musk ile eşinin ayrıldığı gerçeğini ortaya çıkardı.

FABRİKA ÇAĞRISI YAPTI

Görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirterek, Musk'ı İzmir'de düzenlenecek Teknofest'e davet etti. Togg'un Türkiye'de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını da Türkiye'de kurması için Musk'a çağrı yaptı.

Erdoğan ile Musk arasındaki diyalog sosyal medyaya damga vurdu! Musk'ın oğlu görüşmeye renk kattı...

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...