Tgrt Haber

İrem Hemşire’nin feryadı: lütfen beni kurtarın

19 Ağustos 2021 06:12
İrem Hemşire’nin feryadı: lütfen beni kurtarın

Hemşire İrem Kahraman Türkiye’ye dönmek için gittiği Afganistan’ın Kâbil Havalimanı’nda mahsur kaldı. TGRT HABER’in ulaştığı Kahraman, “Lütfen beni kurtarın” dedi. Feryadını duyan askerlerimiz kendisini bulup koruma altına aldı.

Çalışmak için 3 ay önce gittiği Afganistan’da, rejimin değişmesiyle Türkiye’ye dönmek isteyen Bursalı hemşire İrem Kahraman, iki arkadaşıyla Kâbil Havalimanı’nda araç içinde mahsur kaldı. Kahraman’a TGRT HABER ulaştı.

Telefonla bağlantı kurulan İrem Hemşire, “Kâbil Havalimanı’nın güney kapısı önünde, kulenin yanında saatlerdir bekliyoruz” diyerek şunları anlattı: “Bekliyoruz ama bir sonuç alamıyoruz. Türk askerini bekliyoruz. Çok kötü durumdayız. Türk askeri buraya yetişemiyor, biz de kendilerine. Sadece gördüğümüz Taliban ve İngiliz askeri. Havalimanına girmek istediğimizde bizi elektrikli kırbaç ile uzaklaştırıyorlar. Geri dönüş de yapamıyoruz, arkamızda araç dolu, önümüzde de Taliban. Bize biber gazı da attılar zor nefes aldık. Araçtan çıktığımız an ise can güvenliğimiz tehlikede. Eve de dönemiyoruz. Toyota marka KBL-425 96 plakalı araçta Türk yetkilileri bekliyoruz.”

İrem Hemşire’nin TGRT HABER ekranlarından yansıyan feryadı kısa sürede yerini buldu. Kahraman, havaalanındaki Türk askerlerinin koruması altına alındı. Gün içinde de Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

“KOCA YUSUF” İLE 201 TÜRK’E TAHLİYE

Öte yandan TSK’ya ait ‘Koca Yusuf’ olarak bilinen A400M tipi nakliye uçağı, 201 Türk vatandaşıyla Afganistan’daki Kâbil Havalimanı’ndan havalanıp Pakistan’ın İslamabad şehrine indi. Vatandaşlarımız, THY uçağıyla Türkiye’ye getirildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...