Tgrt Haber

"Kademeli vize" masada: İlk sırada öğrenciler var!

14 Temmuz 2023 11:36 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 11:45
"Kademeli vize" masada: İlk sırada öğrenciler var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Zirvesi'nde İsveç’in NATO’ya üyeliğine karşı AB’ye üyelik kartını çıkarması gündemde konuşulmaya devam ediyor. Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye Raportörü Amor, vize muafiyetiyle ilgili "Kademeli bir yaklaşım benimsenebilir. Buna Erasmus öğrencileriyle başlanabilir" dedi.

Yılın en önemli toplantısı olarak görülen NATO Liderler Zirvesi’nde alınan birçok önemli kararın merkezinde Türkiye​ vardı. İsveç’in NATO’ya üyeliğine yeşil ışık yakan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, buna karşılık AB’ye üyelik kartını çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’e NATO vizesi vermeden önce yaptığı “AB’de önümüzü açın” çıkışının yankıları sürerken Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor da zirvede alınan kararlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DW Türkçe’ye açıklamalarda bulunan Amor, “Avrupa Parlamentosu, Gümrük Birliği modernizasyonu görüşmelerinin başlamasına karşı değil. Oturup konuşalım. Fakat işin sonunda ilke ve değerler konusunda ilerleme yoksa modernizasyona yeşil ışık yakılmayacağı bilinmeli” dedi.

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raportörü Nacho Sanchez, vize serbestisiyle ilgili "kademeli bir yaklaşım olabilir" dedi

Vize serbestisinin hayata geçmesiyle ilgili kriterlerin bulunduğuna işaret eden Amor, “Bu kriterlerden ikisi çok önemli. Terörle mücadele yasalarınızı değiştirmelisiniz ve verilerin korunmasıyla ilgili düzenleme yapmalısınız” ifadelerini kullandı.

VİZE SERBESTİSİ İÇİN KADEMELİ YAKLAŞIM

İlerlemek için “kademeli bir yaklaşımın benimsenebileceğini” aktaran Amor, “Örneğin Erasmus öğrencileriyle başlanabilir, ardından iş dünyası gibi diğer sektörlere genişletebiliriz" diye konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...