Tgrt Haber

Son dakika: Kahramanmaraş'ta depremin 9'uncu gününde enkazda 3 kişiye ulaşıldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2023 09:08 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 13:33

Son dakika haberi: Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 198.saatte enkazdan bir genç ile iletişime geçildi. Isı ve ses taramasının ardından 17 yaşındaki genç, görevlilere "Burada 3 kişiyiz" dedi. Pınar Apartmanı'nda yapılan çalışmaların ardından 17 yaşındaki Muhammet Enes Yeninar, 198.saat de enkazdan kurtarıldı. Muhammet Enes'in ardından abisi olduğu belirtilen Abdülbaki isimli erkek depremzede de enkazdan çıkartıldı.

Kahramanmaraş​ merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından binlerce bina yıkıldı. Enkazlarda kalan vatandaşların kurtarılması için ekiplerin bölgedeki seferberliği sürüyor. Zamanla yarışan ekipler depremin 9'uncu gününde umutlandıran bir ses duydu. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 198. saatte 3 kişiye ulaşıldı. Ekiplerin ısı ve ses taraması sırasında ulaşılan 3 kişinin enkazlardan kurtarılması için çalışmalar hızlandı.

17 YAŞINDAKİ GENÇ "BURADA 3 KİŞİYİZ"

Görevlilerin ilk olarak ulaştığı 17 yaşındaki gencin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kendisini kurtarmak için gelen ekiplere "Burada 3 kişiyiz" dediği belirtilen 17 yaşındaki gencin kendisini iyi hissettiği görevlilere söylediği öğrenildi. Zamanla amansız yarışın sürdüğü dakikalarda saniyeler içerisinde gencin kurtarılması bekleniyor. 

2 KİŞİ ENKAZDAN ÇIKARTILDI

Kahramanmaraş'ta 17 yaşındaki Muhammet Enes Yeninar ve 20 yaşındaki abisi Abdülbaki enkazdan çıkartıldı. İlk müdahalenin ardından enkazdan kurtarılan vatandaşlar ambulansa bindirildi.

Son dakika: Kahramanmaraş'ta depremin 9'uncu gününde enkazda 3 kişiye ulaşıldı

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...