Tgrt Haber

Karadeniz'deki sel felaketi sonrası Naci Görür'den kritik çağrı: Vakit geçirmeden kurulmalı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
10 Temmuz 2023 20:41 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 21:34
Karadeniz'deki sel felaketi sonrası Naci Görür'den kritik çağrı: Vakit geçirmeden kurulmalı

Deprem tahminleriyle gündeme gelen Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Karadeniz'de etkili olan sel felaketi ve heyelan sonrası sosyal medya hesabından kritik bir çağrıda bulundu. Yaşanan baskınlara karşı etkin önlemler alınabileceğini söyleyen Görür, "Afet Bakanlığı kurulmalı" dedi.  

Karadeniz​ bölgesinde dünden itibaren etkili olan sağanak yağış birçok bölgede heyelan​ ve sele neden oldu. Yol açma, su boşaltma, temizleme çalışmalarının aralıksız sürdürdüğü bölge için üst üste sel​ uyarıları yapıldı.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise, yaşanan afetin ardından 'Afet Bakanlığı' çağrısını yinelerken dikket çeken ifadelerde bulundu. 

"CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAKTIR"

Mevcut teknolojik imkanlarla bu tür afetlerin önüne geçilebileceğini ifade eden Görür, "Zonguldak dahil Karadeniz Bölgesinde sel ve heyelan büyük zarar veriyormuş. Bugünkü teknoloji ile deprem, heyelan ve su baskınlarına karşı etkin önlemler alınabilir. 

Çare AFET DİRENÇLİ KENTLERDİR (deprem, sel, heyelan, vb). Vakit geçirmeden bir AFET BAKANLIĞI kurulmalıdır. Liyakatlı kadrolarla kurulan, belli bir bütçesi olan, belirli plan ve hedefleri olan bu bakanlık ülkemizde insanlarımızın can güvenliğini sağlayacaktır. Sevgiyle" dedi. 

https://twitter.com/nacigorur/status/1678444675248553984

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...