Tgrt Haber

Kayıp Narin olayında flaş gelişme: Yeni DNA izine rastlandı! Dalgıçlar dere yatağında arama başlattı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
06 Eylül 2024 11:04 - Güncelleme : 06 Eylül 2024 16:55

Diyarbakır'da kaybolup 17 gündür haber alınamayan Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. Narin'in kameralara yansıyan son görüntüsünde yanında olan 9 yaşındaki M. isimli kız arkadaşı pedagoglar eşliğinde dinlendi. Küçük kızın son sözleri ortaya çıktı. Ekipler, Narin'in kayıplara karıştığı 43 dakikalık sır perdesini aralamaya çalışıyor. Öte yandan Narin ile ilgili yeni bir gelişmeler yaşandı. Amcanın arabasındaki koltuklarda yapılan kriminal inceleme sonucu Narin'e ait yeni DNA bulgularına rastlandı. Ayrıca dalgıçlar Eğertutmaz Deresi'nde yeniden aramalara başladı.

Diyarbakır​'ın merkez Bağlar​ ilçesi kırsalı Tavşantepe Mahallesi​'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran​ bir türlü bulunamadı. Narin'i arama çalışmalarında 17'nci güne girilirken, son olarak mahalle mezarlığında yer altı görüntüleme cihazı ile bir arama yapılmıştı.

Türkiye'nin haftalardır güzel haber beklediği olayda soruşturmaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Narin'i en son gören kız arkadaşı, küçük kızın son sözlerini anlattı.

Kayıp Narin olayında 43 dakikalık sır perdesi! Son sözleri ortaya çıktı - 1. Resim


NARİN'İN AMCASI TUTUKLANDI

21 Ağustos'ta Kur'an kursundan çıkıp evine gelen, daha sonra amcasına gideceğini söyleyerek annesi Yüksel Güran'dan izin alan Narin, evden ayrıldıktan sonra kuzenleri ve arkadaşlarıyla görüştü. Ancak küçük kızdan bir daha haber alınamadı.

Yapılan tüm aramalara rağmen izi bulunamayan Narin Güran​ ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, köy muhtarı amca S.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayıp Narin olayında 43 dakikalık sır perdesi! Son sözleri ortaya çıktı - 2. Resim


NARİN'İN SON SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI: ÇOK YORGUNUM...

A Haber'in aktardığına göre; Narin'i bulmak için başlatılan arama çalışmaları devam ederken, jandarma tutanağına göre, yapılan kamera çalışmalarında Narin'in 9 yaşındaki arkadaşı arkadaşıyla saat18.47'de görüştüğü belirlendi. Kamera kayıtlarında yalnızca arkadaşı gözükürken, Narin ise görüş açısı dışında.

Kamerada görülen Narin'in arkadaşının ifadesi, psikolog ve pedagog eşliğinde alındı. Narin ile görüşmesini anlatan M. isimli kızın anlatımına göre; M. arkadaşı Narin'e "Oyun oynayalım" dedi. Narin ise "Çok yorgunum, oynamayalım" diyerek oradan uzaklaştı.

Kayıp Narin olayında 43 dakikalık sır perdesi! Son sözleri ortaya çıktı - 3. Resim


Aile ve akrabaları 15:15 – 19:30 (Narinin ailesi tarafından aranmaya başlandığı saat) arasında hiçbir şekilde Narin'i görmediklerini ifade etti.

Soruşturma sürecinde kamera kayıtları ve ifadelerden elde edilen tespitlere göre 21 Ağustos günü 13.50'de camideki kursa gitmek için evden ayrılan Narin, o gün en son 18.47'de görüldü. 19.30'da da ailesi tarafından aranmaya başladı.

Kayıp Narin olayında 43 dakikalık sır perdesi! Son sözleri ortaya çıktı - 4. Resim


43 DAKİKALIK SIR PERDESİ

Narin'in akıbetine dair bütün sır aradaki bu 43 dakikada gizli. Bölgede en son 18.59'da görülen amcanın tutuklanmasına giden süreç ise çelişkili ifadeleri ve tavırlarıyla başladı.

Narin ile görüntüsü 18.47'de kameralara takılan M. adlı arkadaşı da en son ne konuştuklarını anlattı.

Kayıp Narin olayında 43 dakikalık sır perdesi! Son sözleri ortaya çıktı - 5. Resim


21 AĞUSTOS'TA YAŞANANLAR

  • 13.50: Narin camideki kursa gitmek üzere evlerinin önünden ayrıldı.
  • 14.00: 69 yaşındaki büyük amcası Hüseyin Güran'ın evine uğradı. Oradan camiye geçti.
  • 15.05: Camiden çıktı.
  • 15.15: Okulun önünden geçerek eve giden patika yola girdi. Aile üyelerinin beyanlarına göre bu saatten sonra yakınlarından kimse Narin'i bir daha görmedi.
  • 17.40: Alınan diğer ifadelere göre Narin evlerinin yaklaşık 300 metre uzağındaki caminin orada iki kişi tarafından görüldü.

Kayıp Narin olayında 43 dakikalık sır perdesi! Son sözleri ortaya çıktı - 6. Resim


SON GÖRÜNTÜSÜ 18.47'DE KAMERALARA YANSIDI

  • 17.50: Narin büyük amcası Hüseyin'in evine giderek kapıyı çaldı ve kuzenleriyle kapıda görüştü.
  • 18.47: Arkadaşı M. ile karşılaştı. Bu görüşmede kameraların açısında sadece M. vardı. M. psikolog ve pedagoglar eşliğinde dinlendi ve Narin'le görüşmesini anlattı. Anlatımına göre M. Narin'e "Oyun oynayalım" dedi. Narin ise "Çok yorgunum, oynamayalım" diyerek oradan ayrıldı.
  • 18.59: Kamera kayıtlarına göre şüpheli Amca Salim Güran arabasıyla evlerinin önünden ayrılarak okul tarafına doğru gitti.
  • 19.30: Narin ailesi tarafından aranmaya başladı.

MEZARLIKTA ŞÜPHELİ BULGULAR!

Öte yandan Tavşantepe Mahallesi​ mezarlığında dün ilk kez farklı bir arama çalışması yapıldı. Aselsan'ın yeraltı görüntüleme cihazlarıyla mezarlıktaki eski ve yeni mezarlar taranarak Narin'e ait bir iz arandı. Yapılan aramalar sonucunda ekipler bazı şüpheli bulgulara rastladı.

Fakat mezarlıktaki bulguların Narin'e ait olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bulgular incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

AMCANIN ARACINDA YENİ DNA BULGUSUNA RASTLANDI

Halk TV'nin haberine göre Diyarbakır​'da devam eden çalışmalarda, amca Salim Güran'ın aracında yeni bulgulara rastlandığını belirtildi. Çalışmalar kapsamında amcanın arabasındaki koltuklar söküldü, kriminal inceleme yapıldı. Dün aile de amca Güran ile görüşme yaptığı iddia edildi.

DALGIÇLAR DERE YATAĞINA DALDI

Akşam saatlerine doğru kritik bir gelişme daha yaşandı. Kayıp Narin'i arayan ekipler, gelen ihbar üzerine çalışmalarını Eğertutmaz Deresi'nde yoğunlaştırdı. Suya giren 5 dalgıç, ellerindeki çubuklarla derenin dibinde ve dere yatağında inceleme yapıyor. Ekiplere iz takip köpekleri de eşlik ediyor. Bölgede çalışmalar devam ediyor.

Kayıp Narin olayında flaş gelişme: Yeni DNA izine rastlandı! Dalgıçlar dere yatağında arama başlattı - 7. Resim

Mardin-Batman-Şanlıurfa-Elazığ çevre yolu üzerinde bulunan Eğertutmaz Deresi köye yaklaşık 5 kilometre mesafede yer alıyor.

Kaynak: Tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...