Tgrt Haber

Kente kuduz hayvan nakledildiği öne sürülmüştü! Valilikten açıklama geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Haziran 2024 09:05 - Güncelleme : 10 Haziran 2024 09:06
Kente kuduz hayvan nakledildiği öne sürülmüştü! Valilikten açıklama geldi

Gaziantep'e Şanlıurfa’dan kuduz hayvan nakledildiğine ilişkin iddialar sonrası Valilikten açıklama yapıldı. Açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını aktarıldı.

Gaziantep​'e Şanlıurfa’dan kuduzhayvan​ nakledildiğine ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düştü. Şehirde vatandaşları tedirgin eden iddia sonrası Gaziantep Valiliğinden bir açıklama yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından Gaziantep'e Şanlıurfa​'dan kuduz hayvan nakledildiğine dair iddiaların yer aldığı belirtildi.

"İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "Bahse konu nakil​ işlemleri, hayvan derneklerince bakım ve sahiplenme amacıyla kontrollü olarak zaman zaman yapılan rutin işlemlerden olup gelişmeler, Valiliğimizin ilgili birimleri tarafından titizlikle takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

ŞANLIURFA'DA 2 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Öte yandan Şanlıurfa’da kuduz vakaları nedeniyle 2 mahalle karantinaya alındı. Eyyübiye ilçesinde 2 sahipsiz köpekte kuduz vakasının tespit edilmesi üzerine mahallede alarm verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...