Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu’na yargılama yolu açıldı! 1190 dokunulmazlık dosyası Cumhurbaşkanlığı'nda

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
14 Haziran 2023 19:47 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 19:51
Kılıçdaroğlu’na yargılama yolu açıldı! 1190 dokunulmazlık dosyası Cumhurbaşkanlığı'nda

Seçimlerden sonra TBMM’de yeni dönemin resmen başlamasıyla birlikte milletvekili seçilemeyen isimlere ait toplam bin 190 dokulmazlık dosyası Adalet Anayasa Karma Komisyonu tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Dokunulmazlık dosyaları arasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ait dosya da yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yargılama yolu gözüktü. Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olmadığı için dokunulmazlığının sona erdiği hatırlatılmıştı. MHP​ İstanbul Milletvekili Feti Yıldız Kemal Kılıçdaroğlu​ hakkındaki fezlekelerin iddianameye dönüştürülerek kamu davası açılması için başsavcılıklara çağrıda bulunmuştu.

DOKUNULMAZLIK​ DOSYALARI İADE EDİLDİ

TBMM’de yeni dönemin açılmasıyla dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu, 28’inci dönemde seçilemeyen ve geçen dönem Meclise gönderilen milletvekilleri hakkındaki dokunulmazlık dosyalarını Cumhurbaşkanlığına iade etti.

Kılıçdaroğlu’na yargılama yolu açıldı! 1190 dokunulmazlık dosyası Cumhurbaşkanlığı'nda

KILIÇDAROĞLU'NA AİT DOSYA DA VAR

Milletvekilleri hakkındaki bin 190 dokunulmazlık dosyasının içinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ait dosya da var. Dosyalar Adalet Bakanlığı’na gönderilecek ardından eski milletvekillerinin yargılanmaları için ilgili savcılıklara havale edilecek.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...