Tgrt Haber

Kimya fabrikasında büyük yangın! Su ile söndürülemedi, çevre illerden yardım istendi

29 Nisan 2023 11:34 - Güncelleme : 29 Nisan 2023 11:40

Kırıkkale'nin Lüleburgaz ilçesinde faaliyet gösteren bir kimya fabrikasında büyük yangın çıktı. Olay yerine ekipler sevk edilirken, su ile söndürme işlemlerinin zor olması sebebiyle çevre illerden köpüklü söndürme araçları çağrıldı.

Kırıkkale​'nin Lüleburgaz​ ilçesi hafta sonuna büyük bir felaketle uyandı. Aksüs Kimya ve Entegre Atık Tesisinde sabah 07.40 sularında 230 derece üzeri sıcaklıktaki atık yağ kazanından çıkan ısının oksijenle teması sonrası parlamaya müteakip yangın​ başladı.

ÇEVRE İLLERDEN YARDIM İSTENDİ

İHA'nın haberine göre; Su ile söndürme işlemlerinin zor olması sebebiyle çevre illerden köpüklü söndürme araçları çağrıldı. Olay yerine çok sayıda jandarma ve itfaiye ekibi gelerek müdahalede bulundu.

Kimya fabrikasında büyük yangın! Su ile söndürülemedi, çevre illerden yardım istendi

1 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Ekipler yaklaşık bir saatlik çalışma sonrası yangını söndürdü. Yangında bir itfaiye eri yaralandı. Yaralanan personele sağlık ekipleri müdahale etti. Kırklareli Valisi Birol Ekici, bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Ekici, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangının söndürüldüğünü söyledi.

Kimya fabrikasında büyük yangın! Su ile söndürülemedi, çevre illerden yardım istendi

Yangın nedeniyle tesisteki çalışanların tahliye edildiğini ifade eden Ekici, en büyük tesellinin bir can kaybının yaşanmaması olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...