Tgrt Haber

Kızılay’dan Ahbap Derneği’nin paylaşımı sonrası ‘çadır’ açıklaması: Satışlardan elde edilen gelirler Kızılay’a aktarıldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
26 Şubat 2023 14:00 - Güncelleme : 26 Şubat 2023 14:08
Kızılay’dan Ahbap Derneği’nin paylaşımı sonrası ‘çadır’ açıklaması: Satışlardan elde edilen gelirler Kızılay’a aktarıldı

Son dakika haberi: Ahbap Derneği’nin Kızılay ile 2 bin 50 adet çadır için sözleşme imzaladıklarını ifade etmesinin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık açıklamalarda bulundu. Kınık, çadır satışlarından elde edilen gelirlerin Kızılay’a tekrar aktarıldığını söylerken “Kızılay da afetler için gerekli olan Çadır ve sair insani yardım malzemelerini ürettirerek depolar ve ihtiyaç anında vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtır” ifadelerini kullandı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş​ merkezli depremler 11 ili etkiledi. Binanın yıkıldığı söz konusu depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem​ bölgesinde yaşanan artçı sarsıntıların ardından ‘çadır’ ihtiyacı bölgede en çok talep edilen ihtiyaç oldu. Gerek sivil toplum örgütleri gerek ise AFAD ve Kızılay​ deprem bölgesine çadırlar sevk etti.  Bölgeye çadır sevkiyatı sürerken ‘Kızılay, Ahbap Derneği’ne çadır sattı’ iddialarının ardından Ahbap açıklama yaptı. Gelen yardımların ardından Ahbap Derneği çadır temini içerisine girdikleri ve bu süreçte Kızılay ile 2 bin 50 adet çadır için sözleşme yaptığını duyurdu. Bu açıklamalarını belgelerle sosyal medya hesabından paylaşan Ahbap Derneği’ne Kızılay Başkanı Kerem Kınık cevap verdi.

KEREM KINIK: GELİRLER KIZILAY’A AKTARILDI

Kızılay Çadır Tekstil A.Ş.’nin Türkiye​ Kızılay Cemiyetinin bir iştiraki olduğunu söyleyen Kınık 12 ay kesintisiz üretim yapan dünyanın sayılı afet çadırı üreticilerinden biri olduğunu ifade etti. Kınık ayrıca satın almadan gelen gelirlerin Kızılay’a aktarıldığı ve çadır ve sair insani yardım malzemelerini üretilerek depoladığı ve ihtiyaç anında vatandaşlara ücretsiz olarak verildiğini söyledi.  

https://twitter.com/drkerem/status/1629787972684980227

Kerem Kınık yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Kızılay Çadır Türkiye Kızılay Cemiyetinin bir iştirakidir ve 12 ay kesintisiz üretim yapan dünyanın sayılı afet çadırı üreticilerinden biridir. Öncelikle Kızılayın TAMP çerçevesinde belirlenen asgari çadır stok seviyesini garanti eder. Ayrıca barınma hizmet kümesi sorumlusu olan AFAD’ın kendisinden tedarik etmek için sipariş verdiği sayıda çadırı istenilen zamanda imal eder. Sağlık Bakanlığı, MSB gibi kamu kuruluşlarının ve Birleşmiş Milletler ve diğer Uluslararası kuruluşların taleplerini üretir.

“AHBAP DERNEĞİ ALARAK DEPREMZEDELERE SUNDU”

Satışlardan elde ettiği gelirleri Kızılay’a aktarır, Kızılay da Afetler için gerekli olan Çadır ve sair insani yardım malzemelerini ürettirerek depolar ve ihtiyaç anında vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtır. Ahbap Derneği de Kızılayın yurt dışı bir kuruluş için ürettiği logosuz 2050 çadırı afetin ilk günlerinde Kızılay Çadır’dan maliyetine tedarik ederek AFAD’ın gösterdiği yere sevkedip depremzedelerin hizmetine sunmuştur.

“AHBAP VE KIZILAY’IN İŞBİRLİĞİ YASALDIR”

Kızılay Çadır&Tekstil AŞ’de Ahbap derneğinden aldığı kaynağı çadır hammadde tedariği için ayırmış ve üretilecek çadırları da Kızılay aracılığı ile ücretsiz olarak depremzedelerin istifadesi için planlamıştır. Kızılay Çadır&Tekstil AŞ gerek günlük~1000 çadır imali gerekse ithalat ve yurtiçi fason imalat ile AFAD’a barınma desteği vermeye devam etmektedir. Ahbap ve Kızılay’ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir.

KURULAN ÇADIR SAYISINI PAYLAŞTI

Şimdiye kadar afet bölgesinde AFAD 337.727 çadır kurmuş ve ilave 100.000 çadırı da kurmaya devam etmektedir.  Kızılay öz kapasitesini (54.070) Afad’a teslim etmiş ve tesislerinde Afad için imalata kesintisiz devam etmektedir Çadır kentlerde 1.350.908 vatandaşımız barınmaktadır

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...