Tgrt Haber

Haluk Levent sosyal medyadan duyurdu! Ahbap Derneği'nden 'çadır' açıklaması: Kızılay ile 2 bin 50 adet çadır için sözleşme yapıldı

26 Şubat 2023 10:55 - Güncelleme : 26 Şubat 2023 12:06
Haluk Levent sosyal medyadan duyurdu! Ahbap Derneği'nden 'çadır' açıklaması: Kızılay ile 2 bin 50 adet çadır için sözleşme yapıldı

Son dakika haberi: Ahbap Derneği Başkanı ünlü sanatçı Haluk Levent sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saat 10.30'da açıklama yapılacağını duyurdu. Söz konusu saatten dakikalar sonra Ahbap Derneği hesabından paylaşım yaparken 'çadır' konusunda yapılan çalışmalara değindi. Deprem sonrasında tüm ülke çapında çadır üreticisi olan firmalarla temasa geçildiği belirtilen açıklamada tüm çadır üreticilerin mevcut stoklarının vatandaşların mağduriyetini karşılayamadığı ifade edildi. Bundan dolayı Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş. ile görüşme gerçekleştirildiğini belirten Ahbap Derneği 2050 tane çadır için sözleşme yapıldığı ve ertesi sabah deprem bölgesine gönderildiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Ahbap​ derneği yardım ve bağış kampanyası düzenledi. Ünlü sanatçıların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyanın ardından Haluk Leventşeffaf bir şekilde deprem​ bölgesine yapılan yardımları tek tek açıklayacaklarını söyledi.

HALUK LEVENT SAAT VERDİ

Sabahın erken saatlerinde açıklama yapan Haluk Levent "Günlerdir günde 3 ya da 4 saat uyumuşluğum var. Erken uyumuşum. Kalktım. Ortalık yerle bir. AHBAP ekibi ile görüştüm. Süreci anlatan durumu şu anda tek tek adım raporluyorlar. Sabah 10.30’da açıklama yapacaklar. Hiç kimsenin aklında soru işareti kalmasın! Sabah 10.30'u bekleyelim" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/haluklevent/status/1629694954120331264

Haluk Levent sosyal medya hesabından saatler 10.30’u gösterdiğinde yeni bir açıklama daha yaparak 15 dakikada daha süre istedi.

https://twitter.com/haluklevent/status/1629745701767852032

AHBAP DERNEĞİ'NDEN ÇADIR​ AÇIKLAMASI

Merakla beklenen o açıklama geldi. Ahbap Derneği sosyal medya hesabından deprem bölgesindeki yapılan faaliyetlere ilişkin bilgileri paylaştı. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

6 Şubat 2023 günü ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş​ merkezli ve toplam on ili etkileyen deprem nedeniyle depremden zarar gören vatandaşlarımızın çadır ihtiyacını karşılayabilmek için tüm ülke seferber olmuş, Derneğimiz de tüm ülke çapında çadır üreten firmalar ile temasa geçmiştir. Ancak; depremin 10 ili etkilemesi ve yıkımın olağanüstü düzeyde olması nedeniyle ülkemizdeki tüm çadır üreticilerinin mevcut stokları vatandaşlarımızın mağduriyetlerini karşılayamamıştır. O tarihte iletişime geçtiğimiz firmalarda hemen o sabah deprem bölgesine gönderebileceğimiz çadırlar yoktu. En erken 1 hafta içinde yetiştireceklerdi. Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik.

"10 ŞUBAT GECESİ ÇADIRLAR DAĞITILDI"

Çadırlar 2 bölgeden gelecekti. Erzincan’dan 1232 adet (8 tır) çadır öncelikle en yakın şehirler olan Adıyaman ve Kahramanmaraş’a; Ankara'dan da  918 adet (8 tır) çadır Hatay’a gönderilmek üzere 10 Şubat'ta yüklendi ve aynı gece dağıtıldı. İrsaliyeleri elimizde olan, çadırları deprem bölgesine ulaştıran tırlar:

Haluk Levent sosyal medyadan duyurdu! Ahbap Derneği'nden 'çadır' açıklaması: Kızılay ile 2 bin 50 adet çadır için sözleşme yapıldı

Haluk Levent sosyal medyadan duyurdu! Ahbap Derneği'nden 'çadır' açıklaması: Kızılay ile 2 bin 50 adet çadır için sözleşme yapıldı

"AFAD İLE TEMASA GEÇİLDİ, BİLGİ VERİLDİ"

AFAD ile temasa geçildi ve çadırların dağıtımını yapma konusunda bilgi verildi. Ayrıca 5-6 gün sonrasına teslim edilecek çadırlarla ilgili görüştüğümüz diğer firmalara da çadır siparişi verildi ve satın alındı.

Haluk Levent sosyal medyadan duyurdu! Ahbap Derneği'nden 'çadır' açıklaması: Kızılay ile 2 bin 50 adet çadır için sözleşme yapıldı

Tüm detaylar ve raporlamalar periyodik olarak yayınlayacağımız denetim raporlarında kamuoyu ile paylaşılacaktır.

https://twitter.com/ahbap/status/1629750499359465472

HALUK LEVENT: AHBAP BU YÖNTEMLE SATIN ALMA YAPTI

Haluk Levent ise sosyal medya hesabından Ahbap'ın yaptığı açıklama sonrasında şu ifadeleri kullandı;

Her şey burada arkadaşlar. Biz o akşam herkes can derdinde soğuktan donarken “bu çadırları satın almalı mıyız ya da almamalı mıyız?” lüksüne sahip değildik olamazdık da. Ve satın alıp bölgeye gönderdik. Yaptığımız her işlem kanuni ve doğru. Sonra öğrendik. Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş. Kızılay'ın alt iştiraki olan tüzel kişilikmiş. Kızılay da bu şirketten çadırları faturalı satın alıyorlarmış Ahbap da aynı yöntemle toplanan bağışlarla bu şirketten satın alma gerçekleştirmiştir. Zaten sitelerinde açıklama bulunuyor. * sonra değil “bir kaç saat sonra”.

Ve Kızılay yetkilileri bana “bu toplanan paralarla hammadde ve kumaş satın alınıp tekrar Çadır üretilip vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılıyor” dediler. Bilginize. Tüm süreç böyle yaşandı.

https://twitter.com/haluklevent/status/1629767990559358976

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...