Tgrt Haber

Küçükçekmece'de çöken binanın yanındaki bina yıkılıyor

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Haziran 2024 23:12 - Güncelleme : 02 Haziran 2024 23:17

Küçükçekmece'de bir kişinin öldüğü 8 kişinin yaralandığı bir binanın yıkılması olayı sonrası yanındaki binanın da yıkımına başladı.

 Küçükçekmece'de çöken binanın yanındaki 4 katlı apartman​ da yüksek risk taşıdığı gerekçesiyle ekipler tarafından yıkılıyor.

Ekipler, Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı'nın kesişim noktasında sabah saatlerinde çöken 3 katlı binanın yanındaki 4 katlı apartmanda incelemesini bitirdi.

Küçükçekmece'de çöken binanın yanındaki bina yıkılıyor - 1. Resim

Polis ekiplerinin güvenlik önlemi almasının ardından ekipler binanın kontrollü yıkımına başladı.

BİNA​ SAKİNLERİ BAZI EŞYALARINI ALDI

AFAD ve belediye ekipleri, çöken 3 katlı binanın bitişiğindeki 4 katlı apartmanda inceleme yapmış, yüksek risk taşıdığı gerekçesiyle yıkılmasına karar vermişti. Bina sakinleri kontrollü olarak apartmana girerek bazı değerli eşyalarını almışlardı. Yıkım​ kararı sonrası bazı bina sakinleri akrabalarının yanına gitmiş, bazıları ise çevredeki otellere yerleştirilmişti.

Küçükçekmece'de çöken binanın yanındaki bina yıkılıyor - 2. Resim

12 SAAT SONRA KÖPEK KURTARILDI

Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, bir köpek canlı olarak kurtarıldı. Kurtarılan köpek suyla yıkandı.

Küçükçekmece'de çöken binanın yanındaki bina yıkılıyor - 3. Resim

İMAMOĞLU: KAÇAK YAPI ÇIKILMIŞ

 Küçükçekmece’de çöken 3 katlı bina enkazından incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​, "Altında iş yeri olan, üstü de konut olarak kullanılan bir bina. Ruhsatlı yapının üzerine kaçak 2 kata yakın diyebileceğimiz 1 buçuk kat yapı inşa edilmiş. Kaçak bina yükü olan bir yapı. Bina kendiliğinden sabah 08.40 sıralarında yıkıldı ve 9 insanımız göçük altında kaldı. 1’ini ne yazık ki kaybettik. 8 vatandaşımızın 2’si ağır yaralı" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...