Tgrt Haber

Kuvvetli sağanak birçok kenti esir aldı, hayat felç oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, TGRT Haber
03 Eylül 2023 13:25 - Güncelleme : 03 Eylül 2023 14:00

Meteoroloji ve AFAD'ın günler öncesinden uyarıda bulunduğu kuvvetli sağanak birçok bölgede etkili oldu. Kentleri esir alan sağanak nedeniyle yollar yarıldı, ev ve iş yerlerini su bastı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AFAD​'ın günlerdir uyarılarda bulunduğu kuvvetli sağanakTürkiye​'nin birçok şehrinde hayatı felç etti. Samsun​'da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış​ nedeniyle kent adeta suya gömüldü.

Kentte gece saatlerinde başlayan sabah saatlerinde ise şiddetini artıran sağanak nedeniyle rögarlar taştı, trafikte aksamalar yaşandı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı, ağaçlar devrildi.

4 KİŞİ YÜZEREK KURTULDU

Sağanak nedeniyle sel​ meydana gelirken suyla dolan bir alt geçitte ise otomobilde mahsur kalan 4 kişi yüzerek kurtuldu. İlkadım ilçesi ise bir yol sel sularına dayanamayarak yarıldı.

ARABALAR YARILAN YOLA DÜŞTÜ

Yarık içerisinde 10 araba mahsur kalırken, şehrin birçok yerinde aynı durum söz konusu olduğundan çekici ve ekipler yetersiz kaldı. Vatandaşlar yarılan yolun içerisinde kalan araçlarını kendi imkanları ile kurtarmaya çalıştılar.

Kuvvetli sağanak birçok kenti esir aldı, hayat felç oldu

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sel sonrası caddelerdeki suyu tahliye etmeye çalışırken, yamaçlardan gelen çöp ve toprağın tıkadığı mazgal ve kanalları da açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Dünden bu yana yapılan uyarılar vardı. Metrekareye yoğun bir yağış düştü. Ekiplerimizle ilk andan itibaren sahada, gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Bu büyük bir afet. Afetin an az hasarla atlatılabilmesi adına tüm gücümüzle sahada olmayı sürdürüyoruz. Çok şükür can kaybımız yok. Hayatı hızlı bir şekilde normale döndürüyoruz.” dedi.

GİRESUN VE SİVAS'TA DA HAYAT FELÇ OLDU

Giresun'da da etkili sağanak nedeniyle su baskınları yaşanırken kent merkezinde cadde ve sokaklar suyla doldu. Araçlarıyla ilerlemeye çalışan sürücüler, zor anlar yaşadı. 

Kuvvetli sağanak birçok kenti esir aldı, hayat felç oldu

Sivas'ta 15 dakikalık dolu yağışı araçlara zarar verirken Denizli, Ankara ve Nevşehir kuvvetli sağanaklar da hayatı olumsuz etkiledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ülkü 3 Eylül 2023 14:25

Geçmiş olsun rabbim birdaha böyle felaket vermesin

Sonraki Haber Yükleniyor...