Tgrt Haber

Mansur Yavaş'tan 'suya yüzde 50 indirim' kararına veto

08 Ekim 2022 14:52 - Güncelleme : 08 Ekim 2022 15:04
Mansur Yavaş'tan 'suya yüzde 50 indirim' kararına veto

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan tüm su tarifelerine yüzde 50 indirim kararını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, veto etti.

Başkentlilerin "suya indirim gelecek" mutluluğu yarım kaldı. Belediye meclisinin aldığı kararı  Ankara​ Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş​, veto etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi​ Meclisi AK Parti​ Grubu suya yapılan yüksek zamma karşı hareket geçerek meclise bir önerge verilmişti. Önergede, su tarifelerinde 12 Eylül'den itibaren yüzde 50 indirim yapılarak fiyatın sabitlenmesi teklif edildi.

Önerge AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edilmişti. Önergenin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden geçmesinin ardından Ankara’da tüm su tarifelerine yüzde 50 indirim geldi. CHP ve İyi Parti ise önergeye ret oyu vermişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise belediye meclisinin Ankara’da tüm su tarifelerine yüzde 50 indirim getiren kararını veto etti.

Ankara’da konutlarda suyun 0 ile 15 metreküp aralığı 12 lira 77 kuruştan fiyatlandırılıyor. Eğer suya yüzde 50 indirimin gelseydi bu fiyat 6 lira 38 kuruşa düşecekti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...