Tgrt Haber

MİT'ten Suriye'de nokta operasyon! Mavi kategorideki terörist Rıdvan Ulugana öldürüldü

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Haziran 2023 13:52 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 14:14

Son dakika haberi: MİT, terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer alan, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlularından Rıdvan Ulugana'yı Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde etkisiz hale getirdi.

Türkiye'nin terörle mücadelesi büyük bir kararlılıkla sürüyor. Gerek sınır içinde gerek sınır dışında operasyonlara devam eden Milli İstihbarat Teşkilatı Suriye​'de bir nokta operasyona daha imza attı. MİT​ örgüt içerisindeki kaynakları ile Suriye/Tel Rıfat'ta bulunduğu öğrenilen terörist Ulugana'nın faaliyetlerine ilişkin saha ajanlarından anlık alınan istihbarat bilgileri çerçevesinde düğmeye basıldı.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından PKK/YPG'nin sözde sorumlularından Rıdvan Ulugana'yı Suriye'nin Tel Rıfat​ bölgesinde etkisiz hale getirdi.

MİT'ten Suriye'de nokta operasyon! Mavi kategorideki terörist Rıdvan Ulugana öldürüldü

KARKER TOLHİLDAN KOD ADLI TERÖRİST RIDVAN ULUGANA KİMDİR?

2007 yılında örgütün kırsal yapılanmasına katılan terörist bu süreçte Irak’ta örgütün özel güç biriminde sabotaj eğitimi aldı. 2011-2013 yıllarında Amanoslar’da faaliyet yürüten terörist ayrıca bu dönemde bölgedeki eylemlere katıldı. 2014 itibarıyla Suriye’ye geçerek örgüt adına Afrin’de Operasyon Kuvvetler Komutanlığı ismiyle kurulan birimde tabur komutanı oldu. Müteakip süreçte ise PKK/YPG’nin Afrin’deki kampının sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.

TSK’nın 2018’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı (ZDH)’nda güvenlik güçlerimize karşı çatışmalara katılan terörist ZDH ve Fırat Kalkanı Harekatı (FKH) bölgelerinde, Nisan 2022’de Suriye’de görevli Polis Özel Harekat birimlerimize yönelik düzenlenen saldırı gibi 2018-2023 yılları arasındaki bütün eylemlerin talimatını veren, planlamasını yapan sorumlu seviyedeki örgüt kadrosuydu. 

Geçmişte örgütün özel güç biriminde sabotajcı olarak faaliyet yürütmesi nedeniyle terör eylemleri gerçekleştirme konusunda uzman olan terörist FKH ve ZDH bölgelerinde güvenlik güçlerimize, Türkiye güdümünde faaliyet yürüten gruplara, derneklere ve sivillere yönelik çok sayıda eylemin planlayıcısı olarak elinde onlarca insanın kanı vardı. 2018 yılından bu yana Suriye/Afrin-Tel Rıfat bölgelerinde terör faaliyeti yürüten terörist ayrıca bölgedeki örgüt mensuplarının Türkiye’ye aktarımlarını organize ediyordu. 

Öte yandan Irak'ın kuzeyine geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyona ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Öldürülen teröristlerden birinin Almanya'nın Mainburg kentinde doğumlu "Azed Sergeş" kod adlı Thomas J. olduğu belirlendi. Alman vatandaşı teröristin Münih'te terör örgütü saflarına katıldığı öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...