Tgrt Haber

Mersin'de teröre 350 polisle şafak baskını! 19 zanlı hedefte

31 Temmuz 2023 06:50 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 07:04

Mersin'de uyuşturucu ticareti yaparak terör örgütü PKK'ya destek sağlayan 19 zanlıya yönelik operasyon düzenlendi. Adresler didik didik aranıyor.

Mersin​'de terör örgütü PKK/KCK​'nın finans ayağını hedef alan önemli bir operosyana imza atılldı. Uyuşturucu ticareti​ ile eli kanlı terör örgütüne destek sağladıkları tespit edilen bir suç örgütüne mensup 19 şüphelinin yakalanmasına yönelik şafak baskını düzenlendi.

DRON DESTEKLİ OPERASYON

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, PKK/KCK'ya maddi desteği sağladığı belirlenen organize suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda, şüphelilerin gelir kaynağının uyuşturucu ticareti olduğu, "para akışını" gizlemek için çeşitli yollara başvurdukları saptandı. Çalışmalarda, kimliği tespit edilen 19 zanlının, bu yöntemle PKK/KCK'ya eleman kazandırmaya çalıştıkları saptandı. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik bugün şafak vakti dron destekli başlatılan operasyona yaklaşık 350 polis katıldı. Özel harekat polisleri, baskın yapılan adreslerdeki sokakların girişinde uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi aldı.

KAMERALI ÖNLEM ALMIŞLAR

Toroslar ilçesi Yalınayak Mahallesi'ndeki bir adrese düzenlenen baskında, zanlının evinin sokağındaki aydınlatma direğine yerleştirilen güvenlik kameraları dikkati çekti. Polisin, şüphelileri yakalamaya yönelik çalışması ve adreslerdeki aramaları devam ediyor.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...