Tgrt Haber

Meteoroloji 6 ili uyardı! Sıcaklıklar tavan yapacak, termometreler 43'ü gösterecek

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Temmuz 2024 16:06 - Güncelleme : 18 Temmuz 2024 16:17
Meteoroloji 6 ili uyardı! Sıcaklıklar tavan yapacak, termometreler 43'ü gösterecek

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları için peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son açıklamada, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağını bildirdi. En yüksek sıcaklık değeri ise 43 derece ile Batman...

Türkiye'de etkili olan kavurucu sıcaklar nefes aldırmıyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde kaydedilen sıcaklıkların daha da artacağı ön görülüyor.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Güneydoğu'da sıcaklıklar tavan yapacak. 

BU SAAT ARALIĞINA DİKKAT 

Açıklamada, “Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen en yüksek sıcaklıklar; Diyarbakır 39-42, Şanlıurfa 40-42, Mardin 37-39, Batman 40-43, Siirt 37-40 ve Şırnak 35-37 aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ila 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...