Tgrt Haber

Meteoroloji'den yeni hafta hava durumu raporu: 13 Mayıs haritasında 16 ile sarı kod

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com.tr
13 May 2024 06:21 - Güncelleme : 13 May 2024 06:26
Meteoroloji'den yeni hafta hava durumu raporu: 13 Mayıs haritasında 16 ile sarı kod

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 Mayıs Pazartesi günü için hava durumu raporunu yayınladı. 16 il için sarı kodlu uyarı verilirken yeni haftada ülke geneli yine bahar havasına kavuşamayacak.

Bahar havasında ve yağışsız geçen Nisan ayından sonra Mayıs​ ayı ülke geneli yoğun yağışlarla devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü​'nün yayınladığı 13 Mayıs​ haritasında ülke genelinde yağış​ beklenirken sıcaklığın mevsim normalleri altında olacağı tahmin ediliyor.

Ülke geneli çok bulutlu ve parçalı yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak illeri için ani sel, su baskını ve yıldırım konusunda sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji'den yeni hafta hava durumu raporu: 13 Mayıs haritasında 16 ile sarı kod - 1. Resim

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kahramanmaraş, Osmaniy ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Sinop ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çorum ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.⬇Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan 5 günlük tahminine göre sıcaklıklar yağışların son bulmasıyla beraber salı gününden itibaren Türkiye​'nin batı kesimlerinden başlayarak mevsim normalleri civarına dönecek.

Meteoroloji'den yeni hafta hava durumu raporu: 13 Mayıs haritasında 16 ile sarı kod - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com.tr
Sonraki Haber Yükleniyor...