Tgrt Haber

MİT Suriye’de eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı teröristleri yakaladı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Ağustos 2023 10:52 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 11:01
MİT Suriye’de eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı teröristleri yakaladı!

MİT, Suriye’de düzenlediği DEAŞ operasyonunda, eylem hazırlığındaki 3 teröristi yakalayarak gözaltına aldı. Operasyonda çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği operasyonda eylem hazırlığındaki 3 DEAŞ'lı terörist yakalanırken, çok sayıda patlayıcı​ ve mühimmat ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, Suriye’de faaliyet gösteren DEAŞ'lı teröristler, MİT​ ve Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) çalışmaları neticesinde tespit edildi. MİT’in istihbarı ve operasyonel desteğiyle SMO’ya bağlı yerel güvenlik güçlerince Barış Pınarı Harekatı alanında operasyonlar düzenlendi.

MİT, eylem hazırlığında 3 DEAŞ'lı teröristi yakalayarak gözaltına aldı.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda eylem hazırlığındaki 3 DEAŞ’lı yakalanırken, çok sayıda patlayıcı, silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonda 1 adet LAV silahı, 1 adet RPG roketatar, 2 adet motosiklet, 5 adet el bombası, 5 adet AK-47 piyade tüfeği, 2 adet Makarov tabanca, 1 adet telsiz, 4 adet anti tank RPG mühimmatı, 2 adet anti personel RPG mühimmatı, 5 adet RPG sevk fişeği ve çok sayıda şarjör ile mühimmat ele geçirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...