Tgrt Haber

Hatay'da kurulan mobil gözlük istasyonu depremzedelerin hizmetinde

27 Mart 2023 11:46 - Güncelleme : 27 Mart 2023 11:57
Hatay'da kurulan mobil gözlük istasyonu depremzedelerin hizmetinde

Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da depremzedelerin gözlük ihtiyacı için mobil istasyon kuruldu. Gözlükleri hasar görmüş ya da kaybolmuş depremzedelere yeni gözlük yapıp, aynı gün içerisinde teslim ediliyorlar.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye​'yi derinden sarstı. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerden en çok etkilenen ilerin biri de Hatay​'dı. Felaketin hemen ardından devlet ve millet birleşerek bölgedeki yaraların bir an önce sarılması için seferberlik başlattı. Bazı kurumlar depremzedelerin gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının dışında da hizmet sağlıyor.  Konya Optisyenler ve Gözlükçüler Odası ve Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gönüllü gözlükçüler, Hatay'da hizmet veren mobil gözlük istasyonu kurdu.

Mobil istasyonla belli aralıklarla Hatay'ın birçok ilçesine giden gönüllüler, buralarda gözlükleri zarar görmüş veya da kayboşmuş depremzedelerin ihtiyacını ücretsiz olarak karşılıyor. Depremde gözlükleri hasar görmüş ya da kaybolmuş kişilerin eski kayıtlarından bakarak aynılarını yapılıyor. 

"HİÇBİR DEPREMZEDEDEN ÜCRET ALINMIYOR"

Hatay'a gönüllü olarak giden Gözlük dükkanı sahibi Uğur Kızılcalıoğlu, ihtiyaç kalmayıncaya kadar hizmet vermek istediklerini anlattı. Kızılcalıoğlu, "Burada verdiğimiz gözlük ve camlardan herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Verdiğimiz gözlükler, tedarikçi firmalarımız, Konya ve bağlı bulunan optisyenler tarafından bağış olarak veriliyor. Hiçbir depremzededen ücret alınmıyor" dedi.

Hatay'da kurulan mobil gözlük istasyonu depremzedelerin hizmetinde

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...