Tgrt Haber

Son dakika! MSB duyurdu: Sudan'da tahliye uçağına ateş açıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Nisan 2023 10:30 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 14:40
Son dakika! MSB duyurdu: Sudan'da tahliye uçağına ateş açıldı

Milli Savunma Bakanlığı, çatışmaların yoğun şekilde devam ettiği Sudan’da mahsur kalan Türk vatandaşlarını kurtarmak için giden tahliye uçağına silahla ateş açıldığını duyurdu.

Kuzey Afrika ülkesi Sudan’da ki hafta önce başlayan ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK)​ arasındaki çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor. haftalardır şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ateşkes kararlarına rağmen ülkenin birçok bölgesinde çatışmaların yaşanması üzerine Türkiye​, Sudan​'da bulunan Türk vatandaşların tahliyesi için harekete geçti.  Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Sudan’da bulunan Türk vatandaşları için tahliye​ uçağı görmeye başladı. Birkaç gündür tahliyeler başarılı bir şekilde gerçekleştirilirken bölgeden gelen son dakika haberi yürekleri ağza getirdi.

TAHLİYE UÇAĞINA ATEŞ AÇILDI

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağına hafif silahla ateş açıldığı duyuruldu. Uçağın saldırından sonra emniyetle iniş yaptığı bildirilen açıklamada, "Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır" denildi.

YARALI VE ÖLÜ YOK

MSB'nin paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1651853270061658113

HDK'DAN AÇIKLAMA: BİZ VURMADIK

Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) Sözcüsü olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, HDK’ya bağlı güçlerin dün akşam ilan edilen ateşkese ‘sıkı sıkıya’ bağlı kaldıklarını vurguladı. Türk uçağını vurmadıklarını bildiren HDK, "Omdurman'da güçlerimizin kontrolünde olmayan ve civarda herhangi bir kuvvetimizin bulunmadığı bir bölge olan Wadi Sayedna semalarında herhangi bir uçağı hedef aldığımız doğru değildir” ifadelerini kullandı.

HDK Sözcüsü açıklamasında “Geçtiğimiz günlerde misyonu koruyan ve başkentin tüm şehirlerinden tahliye eden bizken, bir Türk tahliye uçağına güçlerimizin saldırması ne kadar mantıklı olabilir?” dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...