Tgrt Haber

Muğla alev alev yanıyor! 3 köy için boşaltma kararı alındı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Ağustos 2024 17:03 - Güncelleme : 18 Ağustos 2024 23:56

Muğla'nın Yatağan ve Ula ilçelerinde çıkan yangınları söndürmek için ekipler canla başla mücadele ederken, rüzgarın da etkisiyle yangın yerleşim yerlerine kadar sıçradı. Bu nedenle yetkililer, Yatağan'da da bulunan 3 köy için boşaltma kararı aldı.

Muğla​'nın Yatağan ve Ula​ ilçelerinde eş zamanlı çıkan yangınlar büyük tahribata neden oldu. Türkiye'nin ciğerleri alev alev yanarken, vatandaşlar yerleşim yerine kadar dayanan yangın​ tedirgin ediyor. 

KÖYLER TAHLİYE EDİLİYOR 

Köy sakinleri, güvenli bölgelere tahliye edilirken, itfaiye ve orman ekipleri yangınları kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor. Ekipler, hem karadan hem de havadan müdahalelerini sürdürüyor. Yatağan'da bulunan 3 köy için boşaltma kararı aldı.

Yangınların kontrol altına alınabilmesi için bölgede geniş çaplı bir mücadele yürütülürken, yangınların en kısa sürede kontrol altına alınması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda.

Muğla alev alev yanıyor! 3 köy için boşaltma kararı alındı - 1. Resim

KAPALI YOL TRAFİĞE AÇILDI

Aydın ve Muğla​'da 3 gündür aralıksız olarak devam eden orman yangınları hayatı olumsuz etkiledi.Yatağan'da meydana gelen orman yangını​ nedeniyle alevlerin karayoluna ulaşması riskine karşı Çine-Yatağan arasındaki karayolu çift taraflı olarak trafiğe kapatılmıştı.

Muğla​ Valisi İdris Akbıyık, X hesabından, Aydın-Muğla kara yolu Yatağan-Çine arasında devam eden yangın​ söndürme çalışmaları nedeniyle her iki yönde ulaşıma kapatılan yolun tekrar araç trafiğine açıldığını belirtti.

Öte yandan, ekipler Muğla​'nın Yatağan ilçesi Yava Mahallesi ile Ula​ ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına almak için müdahaleye devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...