Tgrt Haber

Muzaffer ninenin acısı 7 yıldır dinmiyor: ‘Ana ben şehit olacağım’ demişti

14 Temmuz 2023 11:04 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 11:13
Muzaffer ninenin acısı 7 yıldır dinmiyor: ‘Ana ben şehit olacağım’ demişti

Ankara’da iki oğlu ve damadını 15 Temmuz'da şehit veren Muzaffer ninenin acısı 7 yıldır dinmiyor. Muzaffer nine, evlatlarının darbe girişimi gecesi sabah namazını kıldıktan sonra şehit olduklarını söyledi.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yaşayan 95 yaşındaki Muzaffer Gülşen, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan iki oğlu ve damadının acısını her gün ağıt yakarak dindirmeye çalışıyor. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkma çağrısına uyarak meydanlara indi. O gece darbeye direnmek için Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giden Muzaffer ninenin iki oğlu Mehmet Gülşen (61), Hakan Gülşen (43) ve damadı Lütfi Gülşen (63), F-16 savaş uçağından atılan bombayla külliye önünde şehit düştü. 

ŞEHİT OLACAĞIM DEMİŞTİ

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, üç evladını toprağa veren Muzaffer nine, 7 yıldır çektiği acıyı anlattı. Evlatlarının daha önceden şehit olacağını kendisine söylediklerini belirten Muzaffer nine, “Televizyona bakıyordu damadım. ‘Siz yatın ben televizyona bakacağım’ dedi. Ben de yattım ve uyuyakalmışım. Kalktığımda kızımın ayakta gezdiğini gördüm. ‘Ne oldu yavrum’ dedim. ‘Ana Lütfü gitti, hep gidiyorlarmış Ankara’ya’ dedi. Erken kalktım, kahvaltı yapamadım. Kızım geldi ‘Ana Lütfü yokmuş, aramaya gidiyoruz’ dedi. ‘O köye gelmiştir’ dedim. Bana öldüklerini kızım da söylemedi. Herkes gitti, kimse kalmadı yanımda. Yanıma torunlarım geldi, meğer babalarının şehit olduğunu duymuşlar. Lütfü, Mehmet ve Hakan, ‘Ana ben şehit olacağım’ demişti” dedi.

95 yaşındaki Muzaffer Gülşen, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan iki oğlu ve damadının acısını her gün ağıt yakarak dindirmeye çalışıyor.

"BÖYLE ACIYLA GÜNLER GEÇİYOR"

Muzaffer nine, evlatlarının sabah namazını kılmalarının ardından şehit olduğunu dile getirerek, “Bomba tepelerine doğru düşmemişte, düştüğü yeri oymuş, (şehitlere de) dokunmuş. Üçü de orada ölmüş. Böyle acıyla günler geçiyor. Aklıma ne gelirse söylüyorum. Çok zor, Allah kimselere göstermesin” ifadelerini kullandı.

En küçük oğlu Hakan Gülşen’e ayrı bir sevgi besleyen Muzaffer nine, o geceden sonra günlerinin hiç ışımadığını söyledi. Şehit Hakan Gülşen’in eşi Menzile Gülşen ise 15 Temmuz’da hainlere karşı şehitlerin devleti teslim etmediğini belirtti.

Eşi Hakan Gülşen’in Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne o gece gitmeden önce boynuna büyük bir bayrak taktığını kaydeden Gülşen, şehit olduktan sonra boynundaki bayrağı çıkaramadıklarını ifade etti. Gülşen, “Gururluyuz ve mutluyuz. Devletimiz ayakta” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...