Tgrt Haber

Naci Görür, Malatya'daki 5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi: Daha önce söylediğim gibi...

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Ağustos 2023 10:00 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 10:11
Naci Görür, Malatya'daki 5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi: Daha önce söylediğim gibi...

AFAD, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saha çalışmalarının sürdüğünü söylerken yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den ilk değerlendirme geldi.  

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından bölge beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Malatya​'nın Yeşilyurt​ ilçesinde 08.35'te 5.0 büyüklüğünde bir deprem​ meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) depremin derinliğini 7 kilometre olarak açıkladı. 

Deprem kısa süreliğine paniğe sebep olurken sarsıntı Adıyaman, Elazığ, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş gibi çevre illerde de hissedildi. 

NACİ GÖRÜR'DEN İLK DEĞERLENDİRME 

Malatya'daki depreme ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Daha önce söylediğim gibi, Yeşilyurt-İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay. Doğrultu atımlı olmalı. Malatya ve Doğanşehir Faylarına paralel" açıklamasında bulundu.

Görür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremle ilgili şu bilgileri paylaştı:  

"Malatya Seyituşağı-Yeşilyurt’ta 5,0 deprem. Bir müddettir Yeşilyurt yöresinde depremler oluyor. Ben bu fayı haritalarda göremeyince daha önceden tespit edilememiş fay mı diye düşündüm. Sanıyorum şimdi bu fayı haritada görebiliyorum. Daha önce söylediğim gibi, Yeşilyurt-İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu  arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay. Doğrultu atımlı olmalı. Malatya ve Doğanşehir Faylarına paralel, sevgiyle.

https://twitter.com/nacigorur/status/1694600075295531158

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...