Tgrt Haber

Naci Görür Marmara için uyardı: Doğu Anadolu fayı İstanbul'a dayandı, iki ilde deprem bekliyoruz

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
24 Ağustos 2023 22:56 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 23:00

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası uzmanlar Marmara uyarısını sık sık tekrar ediyor. Son zamanlarda İstanbul-Tekirdağ için yetkililere çağrı yapan Prof. Dr. Naci Görür, TGRT Haber canlı yayınında beklenen Marmara depremi için açıklamalarda bulundu. Naci Görür, ''Doğu Anadolu fayı Marmara’nın kapısına dayandı.'' diyerek iki ilde daha deprem beklendiğini belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür, TGRT Haber’de Marmara Bölgesi’nde beklenen depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Marmara'da 7.2 veya 7.5 şiddetinde deprem beklediğini belirten Naci Görür, ''Doğu Anadolu fayı Marmara’nın kapısına dayandı.'' dedi.

Naci Görür'den Marmara depremi uyarısı

İSTANBUL VE TEKİRDAĞ'DA DEPREM BEKLENTİSİ

Ayrıca Naci Görür iki ilde daha deprem beklendiğini belirterek şu açıklamaları yaptı:

Şu anda deprem beklediğimiz yer Marmara'nın içindeki kısmı Kuzey Anadolu fayının Kuzey kolu, bu 160 kilometre bakın! 3 parçaya ayrılabilir.

Yani yön itibariyle bir Adalar fayı yaklaşık 40-45 kilometre uzunlukta kırılırsa en fazla 6.9 büyüklükte deprem üretir. Ondan sonra Kumburgaz fayı aşağı yukarı 70 km uzunlukta kırılırsa minimum 7.2 deprem üretir. Tekirdağ fayı ise 7.1 üretir. Tekirdağ parçasının biz 1912 yılında kırıldığını düşünüyoruz, 1912 Şarköy depreminde. Dolayısıyla buranın kırılıp deprem üreteceğini düşünmüyoruz. Buradaki iki fay kırılırsa Marmara'da 7.2'nin üzerinde 7,5'lara varan deprem olur. İstanbul’da deprem sonrası tsunami olabilir. Biz deniz araştırmaları sonrası Düzce için uyarılarda bulunmuştuk.

ERZİNCAN-BİNGÖL

Doğu Anadolu fayı Marmara’nın kapısına dayandı. Erzincan-Bingöl-Karlıova arasında deprem bekliyoruz.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali25 Ağustos 2023 04:41

Oldu olacak, Birde deprem duasına çıkıverin!!!

Hasan Cemil Akın 25 Ağustos 2023 00:31

Şşştt, Naci... Senden uzun zamandır ses yok. Çık çabuk ekranlara, deprem paniği yarat. En az 7,5 - 8 falan de, salla bişeyler. Müteahhitler parasız kaldı, konut fiyatları düşüyor. Hadi görelim seni.

Sonraki Haber Yükleniyor...