Tgrt Haber

Naci Görür'den 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümünde dikkat çeken uyarı! 'Bilim dünyası Marmara için alarm verdi'

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: tgrthaber.com
16 Ağustos 2024 11:22 - Güncelleme : 16 Ağustos 2024 11:59
Naci Görür'den 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümünde dikkat çeken uyarı! 'Bilim dünyası Marmara için alarm verdi'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 25. yılı nedeniyle sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 17 Ağustos Gölcük Depremi'nden sonra bilim dünyasının Marmara Bölgesi için alarm verdiğini belirten Görür "Aksi halde millet olarak çok üzüleceğiz" dedi.

17 Ağustos 1999'da yaşanan felaketin üzerinden tam 25 yıl geçti. Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan Marmara Depremi​'nde büyük yıkımın yaşandığı, binlerce kişinin hayatını kaybettiği deprem hafızalardan silinmiyor.

17 Ağustos Depremi'nin üzerinden 23 yıl geçti

Deprem felaketinin yıl dönümünde ünlü deprem profesörü Naci Görür sosyal medya hesabından dikkat çeken uyarılarda bulundu.

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nden sonra bilim dünyası Marmara Bölgesi için alarm verdi diyen Görür, "Aradan 25 yıl geçti ama halen daha konuşuyoruz. İstanbul​ depreme hazır değil. Bugüne kadar yapılanlar, yapılması gerekenlerin küsüratı durumunda" ifadelerini kullandı.

"AKSİ HALDE ÇOK ÜZÜLECEĞİZ"

Görür sözlerine şöyle devam etti;

"17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminden sonra bilim dünyası Marmara Bölgesi için alarm verdi ve bölgenin genelde, İstanbul’un özelde depreme hazırlanması gerektiğini söyledi. Aradan 25 yıl geçti ama halen daha konuşuyoruz. İstanbul depreme hazır değil. Bugüne kadar yapılanlar, yapılması gerekenlerin küsüratı durumunda. 

Naci Görür'den 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümünde dikkat çeken uyarı: Çok üzüleceğiz! - 2. Resim

İstanbulun depreme hazırlanması için hükümet, yerel yönetim ve İstanbul halkının el ele vermesi, birbirine yardımcı olması ve birlikte çalışması şart. Hükümet ve yerel yönetimin kararlı bir irade göstermesi, halkın ise denetim ve gözetim işlevini yerine getirmesi şart. Aksi halde millet olarak çok üzüleceğiz demektir. Sakın olaki 6 şubat depremlerini unutmayın, saygılar,"

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...