Tgrt Haber

Naci Görür'den kritik deprem uyarısı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: TGRT Haber
20 Şubat 2024 08:06 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 08:17
Naci Görür'den kritik deprem uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür, son zamanlarda depremlerin batıya yani Doğanşehir ve Malatya Faylarına doğru kayması nedeniyle bu bölgeye dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamayla Doğanşehir​ ve Malatya Faylarının olduğu bölgeye dikkat çekerek uyardı.

Naci Görür'den kritik deprem uyarısı - 1. Resim

İşte Naci Görür'ün yaptığı açıklama;

Malatya, Doğanşehir-Söğüt’te 4,1 deprem​ oldu. Deprem Doğanşehir fayı üzerinde. Son zamanlarda depremlerin batıya, yani Doğanşehir ve Malatya Faylarına doğru kayması bu yörenin 6 Şubattan sonra yüklenmiş olabileceğini gösteriyor.

TÜRKİYE BEŞİK GİBİ

Öte yandan Bugün Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 06.23'te 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7.01 kilometre olarak ölçüldü.

MALATYA'DA 3.4 ŞİDDETİNDE DEPREM

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat ise 05.17 sularında 3.4 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi. Darende ilçesi de saat 00.43'te 3.0 büyüklüğünde depremle sallandı.

İZMİR DE SALLANDI

AFAD'tan alınan bilgilere göre Ege Denizi - Kuşadası Körfezi açıklarında da deprem meydana geldi. Saat 04.48'de meydana gelen depremin şiddeti 3.3 olarak kaydedilirken merkez üssü İzmir'in Menderes ilçesi olduğu belirlendi. Depremin derinliği ise 6.56 kilometre olarak ölçüldü.

Depremlere ilişkin olumsuz bilgiye ulaşılmadı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...