Tgrt Haber

Narin Güran cinayetinde sıcak gelişme! Bakan Tunç canlı yayında açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
01 Ekim 2024 14:26 - Güncelleme : 01 Ekim 2024 15:06

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin gündemine oturan Narin Güran ve Münevver Karabulut cinayetlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Narin cinayetinde soruşturmanın sonuna geldiklerini belirten Bakan Tunç, Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması konusunda da konuştu.

Adalet BakanıYılmaz Tunç​, TBMM'de yeni yasama yılının başlamasından önce katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran​'ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada DNA örnekleri ve HTS kayıtlarının titizlikle incelendiğini söyleyen Bakan Tunç, 

Yılmaz Tunç'un açıklamalarından satır başları şöyle:

NARİN GÜRAN SORUŞTURMASINDA SON DURUM

"Titiz bir çalışma yapılıyor. Narin evladımızı katledenler kim, gizlilik kapsamında soruşturma​ devam ediyor. 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı, adli soruşturma başlatıldı. 250’ye yakın kişinin ifadesi alındı.

Narin Güran cinayetinde sıcak gelişme! Bakan Tunç canlı yayında açıkladı - 1. Resim


KAMERA GÖRÜNTÜLERİ, HTS KAYITLARI...

Otopsi raporları tekrar inceleniyor. DNA örnekleri alındı, kriminal inceleme sonuçları var, araçlardan eşyalardan elde edilen bulgular var. Sonradan tespit edilen kamera görüntüleri var. Baz çakışmaları değerlendiriliyor. Kim kiminle hangi saatte görüştü, bu araştırılıyor. 

Bu kayıtlar TÜBİTAK'ta inceleniyor. Adli tıp ve ifade tutanakları ile etkin bir soruşturma yapılıyor. Katillerin bulunmasıyla ilgili başsavcılığımız yoğun bir çalışma sergiliyor. Tabii soruşturma gizli. Narin'in katillerine mutlaka ulaşılacak. Katiller en ağır cezayı alacak.

Narin Güran cinayetinde sıcak gelişme! Bakan Tunç canlı yayında açıkladı - 2. Resim

"SORUŞTURMANIN SONUNA GELDİK"

Elde edilen bulgular ve ifadeler tüm bunlar bir süreç gerektiriyor. Bu süreç tamamlandığında ve iddianame hazırlandığında kamuoyu da bilgilendirilmiş olacak. Sürecin çok fazla uzayacağını düşünmüyorum. Soruşturma sürecinin sonuna geldik."

Narin Güran cinayetinde sıcak gelişme! Bakan Tunç canlı yayında açıkladı - 3. Resim


MÜNEVVET KARABULUT CİNAYETİ

2009 yılında canice katledilen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun ölümündeki şüphelerin giderilmesi için katilin mezarının açılması kararıyla ilgili de konuşan Bakan Tunç, "Uzun süredir tartışıldı Cem Garipoğlu'nun intiharından sonra. Mağdur aile bunu gündemde tuttu tereddütlerin giderilmesi sonucu Garipoğlu Ailesi de dilekçe verdi. Bu kapsamda savcılığımız kabrin açılıp DNA incelemesinin yapılmasına karar verdi" ifadelerini kullandı.

Narin Güran cinayetinde sıcak gelişme! Bakan Tunç canlı yayında açıkladı - 4. Resim

Kaynak: Tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali 1 Ekim 2024 14:29

Umarım Narin Güran ve Münevver Karabulut vakalarında vicdansızların cezasını alıp adalet sağlanır

Sonraki Haber Yükleniyor...