Tgrt Haber

Narin Güran'dan 7 gündür haber yok! Depremde kullanılan cihazlar devreye sokuldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
27 Ağustos 2024 09:50 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 10:21

Günlerdir kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın bulunması için adeta tüm Türkiye seferber oldu. En son bir kan lekesi bulunmuş ancak yapılan incelemede Narin'e ait olmadığı ortaya çıkmıştı. Minik Narin'den henüz iyi bir haber gelmezken depremlerde kullanılan yeraltı görüntüleme cihazlarının devreye sokulduğu öğrenildi.

Diyarbakır​'da evinden çıktıktan sonra haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran​ için arama çalışmaları sürüyor. Narin'in yakınları Güran ailesinin evine yaklaşık 20 metre mesafede, kayalıkların üzerinde kan lekeleri tespit etti.

KAN LEKESİ NARİN'E AİT DEĞİL

Olay yeri inceleme ekipleri kan lekelerinin olduğu kaya parçalarını alarak analiz için laboratuvara götürdü. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; yapılan incelemelerde kanın başka bir çocuğa ait olduğunu belirtildi.

Narin Güran'dan 7 gündür haber yok! Depremde kullanılan cihazlar devreye sokuldu - 1. Resim

11 BİN DÖNÜMDEN FAZLA ARAMA YAPILDI

Narin Güran'ın kaybolduğu bölgenin etrafında 12 bin 550 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu. 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı. Ailesinin evi dahil olmak üzere 18 ev ile metruk yapılar ve samanlıklar da yeniden tarandı.

Narin Güran'dan 7 gündür haber yok! Depremde kullanılan cihazlar devreye sokuldu - 2. Resim

PEDAGOG EŞLİĞİNDE CANLANDIRMA YAPILDI

Ayrıca Narin'in son görüntülerinin kaydedildiği bölgede arkadaşlarından 2'si ile canlandırma yapıldı. Pedagog eşliğinde yapılan canlandırmada çocuklar, Narin'i en son gördükleri yeri jandarmaya gösterdi.

Narin Güran'dan 7 gündür haber yok! Depremde kullanılan cihazlar devreye sokuldu - 3. Resim

YERALTI GÖRÜNTÜLEME CİHAZI GETİRİLDİ

Narin'in son görüldüğü yerin yerin yakınında bulunan saman yığını jandarma ekiplerinin dikkatini çekti. Saman yığını üzerindeki brandayı kaldıran ekipler, depremlerde kullanılan yeraltı görüntüleme cihazıyla burada tarama yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...