Tgrt Haber

Onarılan Hatay Havalimanı'ndan uçuşlar tekrar başladı

13 Şubat 2023 05:00 - Güncelleme : 13 Şubat 2023 05:05
Onarılan Hatay Havalimanı'ndan uçuşlar tekrar başladı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından hasar gören Hatay Havalimanı'nın pistindeki onarım tamamlandı. Bununla birlikte havalimanına günler sonra ilk uçak indi.

Merkez üssü Kahramanmaraş​ olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Felaketten günler ve saatler geçtikçe acı bilanço gittikçe ağırlaşıyor. Türkiye​'yi hüzne boğan felakette yerle bir olan binalarda arama çalımaları devam ederken şiddetli depremlerin ilk günün hasar alan Hatay Havalimanı'nda uçuşlar durdurulmuştu. İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ekiplerinin başlattığı Hatay Havalimanı pistini onarım çalışmaları tamamlandı.

DEPREM SONRASI İLK UÇUŞ

Pistin onarılmasıyla Hatay Havalimanı uçuşa hazır hale getirildi. Hatay Havalimanı’na deprem sonrası ilk yolcu uçağı uçuşu Boeing 737 ile yapıldı. İstanbul Havalimanı’ndan yolcusuz kalkan uçakta, sadece deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere çok sayıda yardım malzemesi olduğu belirtildi.

DEPREMZEDELERİ TAŞIYACAK

Depremlerden dolayı hasar gören ve bugün onarımı tamamlanan Hatay Havalimanı pistine, deneme amaçlı THY uçağı indi. İstanbul'dan boş hareket eden uçağın, dönüşünü depremzedelerle yapmasının planlandığı belirtildi.

"HEP BİRLİKTE TÜRKİYE"

Milli Savunma Bakanlığı da onarılan Hatay Havalimanı'na dair bir paylaşım yaptı. Bakanlık yaptığı paylaşımda, "Etimesgut ve İncirlik’ten kalkan Hava Kuvvetlerimize ait CN-235 uçaklarımız, pistin yeniden onarılmasının ardından Hatay Havalimanına insani yardım malzemelerini ulaştırdı. Hep Birlikte Türkiye" ifelerine yer verildİ.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

DEPREM BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...