Tgrt Haber

Önce Baykar şimdi de Togg! Ali Babacan'dan tepki toplayacak çıkış: Yerli otomobil dememek lazım 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
21 Mart 2023 02:06 - Güncelleme : 21 Mart 2023 02:43

Millet İttifakı'nın ortaklarından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, şimdi de yerli otomobil Togg'u hedef aldı. Geçtiğimiz aylarda "Baykar'a dokunacağız" diyen Babacan, Togg için "Yerli markaya yerli otomobil denmesine ben taraftar değilim. Çünkü doğruyu ifade etmiyor" dedi. Babacan daha önce Türk SİHA'larını hedef almıştı. 

Geçtiğimiz günlerde ön sipariş sürecini başlatan Türkiye'nin yerli ve milli projesi Togg​, Deva Partisi​ lideri Ali Babacan​'ın dilinde! Ön siparişte 24 saatte 22 bin 150 adet talep edilen otomobil için, "Yerli otomobil dememek lazım" diyen Babacan, projenin özel sektör destekli yapıldığını söyledi.  

"YERLİ OTOMOBİL DEMEMEK LAZIM"

KRT TV canlı yayınına katılan Ali Babacan Togg için, "Yerli otomobil dememek lazım" sözlerini kullandı ve "Yerli markaya yerli otomobil​ denmesine ben taraftar değilim. Çünkü doğruyu ifade etmiyor" dedi. Babacan, "Bu marka özel sektörün el ele vermesiyle gerçekleşmiş olan bir proje, yoksa devletin kolları sıvayarak hayata geçirdiği bir proje değil" dedi. 

İHA VE SİHA'LARI DA HEDEFİNE ALMIŞTI 

Babacan daha önce de Türkiye'nin İHA ve SİHA'larına 'dokunacağını' ifade etmişti. BAYKAR'a yönelik iddiaları ile birçok kesimden tepki toplayan Babacan'a cevabı BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA'larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kuruluşumuzdan bugüne gelirlerimizin %75'ini ihracattan elde ettik. 2022'de ise sözleşmelerimizin %99.3'ü ihracat kaynaklı. Türkiye'yi bırakın dünyada dahi böyle bir firma bulamazsınız" sözleriyle cevap vermişti. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...