Tgrt Haber

Osmaniye'de kusurlu binalarla ilgili ihmallere 4 tutuklama 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Şubat 2023 04:00 - Güncelleme : 15 Şubat 2023 04:05
Osmaniye'de kusurlu binalarla ilgili ihmallere 4 tutuklama 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Osmaniye'de binalarla alakalı yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden 4'ü tutuklandı. 

Kahramanmaraş​'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem​ felaketi Osmaniye​'de de büyük yıkıma neden oldu. Yıkılan binalarla alakalı yapım kusurları bulunduran 4 kişi tutuklandı. 

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde Osmaniye'de yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ve sitelerde tespit edilen yapım kusurlarına yönelik soruşturma devam ediyor.

4 KİŞİ SERBEST 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheliden işlemleri tamamlanan 11'i adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 4'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Tutuklama​ istemiyle nöbetçi hakimliğe çıkarılan 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi. 3 zanlının ise emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...