Tgrt Haber

Uçak biletiyle yarışan otobüs bilet fiyatları yarı yarıya düştü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Bloomberg
07 Aralık 2022 18:30 - Güncelleme : 07 Aralık 2022 18:38
Uçak biletiyle yarışan otobüs bilet fiyatları yarı yarıya düştü 

Yaz aylarında sektör temsilcilerinin, fiyatları düşük olduğu iddiasıyla en ucuz 800 TL'ye satın alınan otobüs biletinin fiyatı yüzde 50'den fazla düştü. Sektör temsilcileri taban fiyat uygulamasının getirilmesini istiyor. 

Yaz aylarında 800 liraya satılan otobüs bileti400, 600 liraya satılan otobüs bileti ise 300 liraya kadar düşmüş durumda.

Bloomberg HT'den Cemre Nur Karaca'nın haberine göre, uçak bileti​ ile yarışan otobüs biletleri, bazı bölgelerde yüzde 50'den fazla düştü. 

"HAKSIZ REKABET" İDDİASI 

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, sektörde haksız rekabet olduğunu öne sürerek, bazı firmaların  kilometre maliyetinden çok daha düşük fiyata bilet satışı gerçekleştirdiğini ve bu durumun da sürüş güvenliğini ihlal ettiğini iddia etti. 

"BAKANLIKLA GÖRÜŞTÜK"

Yıldırım "İstanbul-Ankara arası bir bilet 400 lira iken şimdi ise 150 liraya satılıyor. En sık seyahat edilen bölgelerden İstanbul-İzmir arasında yaz aylarında bilet fiyatları 500-400 lira iken şimdi ortalama 200 liraya inmiş durumda. Firmalar kilometre maliyetinin altında satış yapıyor. Bu hem sürüş güvenliğini olumsuz etkiliyor hem de kalifiye eleman çalıştırmakta zorlanılıyor. Öte yandan vergi kaçırılıyor. Bakanlığın buna müdahale etmesi gerekiyor. Taban fiyat uygulamasını ne kadar doğru bulmasak da bakanlığın kilometre maliyetinin altında bilet satışına izin vermemesi elzem" dedi. 

 

 

Kaynak: Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...